0

К иану Рийвс се отказа от участие в сериала "The Devil In The White City", проект на легендарния холивудски режисьор Мартин Скорсезе и колегата му в актьорския бранш Леонардо Ди Каприо.

Звездата от „Матрицата“ се съгласи да изпълнява главната роля в сериала още през януари, като предстои проектът да бъде реализиран от стрийминг платформата Hulu.

Сега обаче внезапно стана ясно, че Рийвс вече не е част от продукцията.

Не се посочват и причини, поради които той се е оттеглил от сериала.

"The Devil In The White City" е базиран върху романа на Ерик Ларсон от 2003 година.

Още през 2010 година Леонардо Ди Каприо закупи правата за екранизация на книгата, като той и близкият му Мартин Скорсезе изпълняват ролята на изпълнителни продуценти на бъдещия сериал.

Киану Рийвс показа още веднъж защо е „най-милият човек в Холивуд“

 

Киану Рийвс трябваше да изпълни главната роля на протагониста Даниел Бърман, но по всичко изглежда, че ще бъде търсен негов заместник.

На този етап агентите на Рийвс отказаха коментар относно причините, поради които той вече не е част от проекта за "The Devil In The White City".

В основата на "The Devil In The White City" стоят двама мъже – брилянтен архитект и сериен убиец, чиито съдби са свързани завинаги заради Панаира в Чикаго от 1893 година.

Даниел Бърман е амбициозен и талантлив архитект, който иска да остави отпечатъка си върху света, докато Хенри Холмс е красив доктор, който обаче има своята тайна – той е сериен убиец, отнемащ живота на млади жени, съблазнени от него.

Възможно е Киану Рийвс да се е оттеглил от проекта заради натоварен график.

Наскоро стана ясно, че той ще участва в продължението на комиксовия хорър „Константин“, като му предстои и нов филм от супер успешната екшън поредица за Джон Уик. Рийвс ще участва и в друг комиксов проект – BRZRKR, така че канадският актьор определено има доста работа в следващите години.