0

„Моят стар другар и партньор на снимачната площадка твърде много влезе в ролята. Сценарият, който му беше изпратен отвъд Океана, изпепели и него, и страната, която му беше поверена. Съжалявам го и близките ми хора от Украйна, за съжаление, фанатизирани хора, които са превзели пропагандата и новинарския дневен ред, като не позволяват на хората да чуят техните роднини, приятели и други алтернативни мнения и новини. Имах късмет, че забраниха само песните ми - да, зайче мое, Зеленски.“. Това написа пиперливо в Instagram Филип Киркоров, след като президентът на Украйна Володимир Зеленски преди дни забрани песните му да звучат на територията на страната.

Роденият във Варна певец влезе в списъка заедно с режисьора Никита Михалков и още 117 руски знаменитости, а за да му отговори, Киркоров извади от богатия си архив стар видеоклип, в който бъдещият тогава държавен глава участва като актьор. Той е по песента „Просто подари“, в която пее: „Ще предизвикам целия свят на война. И ще се върна с победа“.

"Културата, песните, литературните произведения, както тогава, а още повече сега, не могат да бъдат отменени, време е да го разберете и приемете", написа още Киркоров.