0

А мериканският актьор, режисьор и писател Даниел Маквикър, станал известен с ролята на Кларк в култовия сериал „Дързост и красота“, бе един от специалните гости на фестивала в Иския.

Пред „Телеграф“ Маквикър сподели, че с удоволствие би дошъл отново у нас и би снимал филм.

Спомени

Той с носталгия си спомни за посещението си в България през 2004 г., когато бе специален гост на тв фестивал „Златната ракла“ в Пловдив заедно с колежката си Кимбърли Браун, изиграла Шийла в култовата сапунка. „Имам невероятно хубави спомени от посещението си във вашата страна, спомням си тълпите от хора, които бяха на всяка крачка, скандираха имената ни и се снимаха с нас. Знам, че в България се снимат много световни продукции и с удоволствие бих реализирал игрален филм у вас“, сподели Маквикър, който от няколко години живее и работи в Италия.

Лента

Скоро на екран излиза и най-новият му филм „Отвъд“ на режисьора Джузепе Селезия. „Лентата е напрегнат трилър, който снимахме в Палермо. Разказва се за полицейски инспектор, който се занимава със случаи на насилие срещу непълнолетни. Има и много мистерия, тайни и един разбит брак“, повдига завесата на новата продукция екранният Кларк. Край бреговете на Капри Маквикър успя да се запознае и с холивудската звезда Брендън Фрейзър, с когото размениха мисли относно бъдещето на киното и доколко стрийминг платформите ще превземат пазара на филмите.

Награда

В красивата историческа местност TorreMichelangelo край Иския на специална церемония бяха раздадени и продуцентските награди на филмовия фестивал. Призът за европейски продуцент на годината отиде при Пиърс Темпест, работил с Мария Бакалова по един от последните й филми, романтичната комедия „Меденият месец“, която бе заснета в Италия. Темпест обяви пред медиите, че работи по 4 нови продукции, като на екран предстои да излязат политическият трилър „Хотел Тереса“ и романтичната комедия Upgraded с участието на Камила Мендес и Мариса Томей.

Среща

Иския вече посрещна и един от култовите режисьори на Холивуд, Роб Маршъл, който ще получи една от големите награди на фестивала. Сред неговите най-известни филми са „Чикаго“, „Мемоарите на една гейша“, „Карибски пирати“, а тази вечер на Зеления остров ще има и галапрожекция на последната му лента „Малката русалка“. Маршъл дойде в Капри заедно с партньора си, филмовия продуцент Джон Делука, с когото се запознават на Бродуей. Те ще са гости на галавечерта по закриването на филмовия форум.