0

Р одни инфлуенсъри се захванаха освенх с правенето на реклами и събиране на последователи, и с написването на свой лични книги. Някой от тях разказват личната си история, книгите им са вдъхновени от лични случки и преживявания. Други пък пишат здравословни рецепти и проповядват здравословния начин на живот. Трети са се превърнали в тийн идоли, разказвайки проблемите на младите хора. Ето някой от тях: 

Изабел Овчарова е автор, влогър и откривател! Едва на 18 години, тя написва дебютната си книга “Щастливей”, която печели “Детска Вазова награда за литература” за 2019 г., няколко месеца след издаването ѝ. Изи има над 240 000 последователи в социалните си мрежи, където ежедневно нейните последователи се забавляват, учат и променят заедно с нея. Тя пренася тази магия и в книгите си, с които цели не само да накара хората да четат и да преоткрият любовта към тях, но и да се огледат в света около себе си, да го оценят и обикнат.  Изабел  има зад гърба си вече три книги. При началото на пандемията през 2020 г. излезе и романът „Причината“, а „Прочети когато…“ беше публикувана в края на същата година. Книгите на Изи покориха книжните класации, а тя организира редица фен срещи в книжарници и библиотеки.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Izabel Ovcharova (@izieqka)


 
„Здрасти, хора, лелчи here!“  е запазената марка за начало на видеата на Йоана Йокко. Тя е запалена по здравословния и балансиран начин на живот. Нейната книга се казва „50 здравословни рецепти“ и в нея тя споделя именно това. Интересното е, че рецептите са не просто здравословни, но и вегетариански – супи, салати, основни, та дори и десерти и сосове. В социалните си мрежи тя прповядва идеята за чисто и здравословно хранене като начин на живот, както и физическата активност.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Леля (@yoana.yokko)

 

Емил Конрад е един от пионерите в създаването на интернет съдържание у нас. Не е случайно и че той има шест издадени книги. Първата му книга „Нещата, на които не ни учат в училище“ се превръща в книгоиздателското събитие на 2015 година и заема първото място в класациите с продажби от над 50 000 екземпляра (по данни на издателство „Егмонт“). Другите му книги са „Сподели“, „Изкуството да бъдеш мързелив“, „Книгата на Силвето“ и „Иронията на живота ми“. Последната му книга се казва „Хаос в кухнята“ и е с готварски рецепти.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emil Conrad (@emilconrad)

Мъци определя себе си като Youtube machine, а броят на гледанията му в платформата го доказва. По време на пандемията той влиза в клуба на „инфлуенсъри със собствени книги“. Цялата си история той събира в книгата „Лисица“, в която разказва за пътя си като ютубър, отношенията в този бранш, трудностите и т.н.

Преди месец с грандиозно парти Антоанет Пепе представи първата си книга. На събитието присъстваха много инфлуенсъри, блогъри и други популярни личности. „Розовият балон“ разказва историята на момичето Антоанета Пепелджийска-Йепсон, която се превръща в Антоанет Пепе – един от най-разпознаваемите родни инфлуенсъри. Самата тя описва книгата си като историята на едно момиче, което спука розовия си балон, за да види колко по-пъстър е всъщност светът извън него. Вдъхновяващи разкази от живота на Антоанет Пепе.

Плеймейтката Николета Лозанова продава историята на живота си за 20 лв. с отстъпка. Ни Ло зарадва върлите си почитатели като съобщи, че е издала биографична книга за живота си. Книгата е история за първите стъпки на модела, за титлата Playmate, за съпругата, майката, приятелката и за света, който тя самоизгражда и превръща в свое убежище срещу скандалите, общественото мнение и медийните нападки. Това е история за смяна на посоката и за постигането на една мечта.

 

 

Папи Ханс също освен таантлив певец се оказа и поет като още през 2016-та Трендафилов издаде първата си стихосбирка - "За кого се сещаш, когато се сещаш за някого?" - успехите и известността връхлетяха в живота му с ураганна сила. Още през същата година поетът си спечели хиляди почитатели, стотици покани за интервюта и още по-солиден брой последователи - надхвърлящ 27 000 - на фейсбук страницата към блога му "Мърлявият блог на един спретнат човек". Но макар и да става известен поет през 2016-та, самият той споделя, че се занимава активно с писане от преди около 10 години. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by PAPI HANS (@iampapihans)