0

В торото издание на Musagena new vibes festival 2023 г. ще бъде още по-голямо, по-богато на събития и по-амбициозно. Ще бъдат представени концептуални български издателства и артисти от различни жанрове. Ще участват актуални и популярни сред младата публика писатели, художници, приложници, музиканти, артисти. За първи път в България ще има BOOK BAR на площада.

Хора

Фестивалът се организира от издателска и продуцентска къща „Мусагена“. Водещите на поредицата „Хвърчащите хора“ по Нова телевизия — Илиян Любомиров и Албена Танева, ще заинтригуват публиката с кратки интервюта на живо с писателите Георги Бърдаров, Виктория Бешлийска, Георги Милков, Жюстин Томс, Георги Блажев, Бюрхан Керим, Мария Донева, Иван Шишиев, Теньо Гогов и Благой Иванов. Всеки може да се наслади на преживяването на по чаша хубаво питие, да вземе автограф или просто да поговори с любимите си автори. Анимационният Омнибус на Compote Collective ще представи „Щрих и стих — поезия в анимация“.

Презентации

12 анимационни филма, базирани на български стихове, безплатно ще се прожектират едни от най-успешните филми на носителите на множество награди за анимация — Свилен Димитров и Радостина Нейкова. Късометражната документална поредица „5 минути София“ ще разкаже любопитни истории за столицата и нейните квартали.

Във фестивала тази година ще бъде засегната и една любима тема за създаване на книги - кулинарната. Шеф Никола и шеф Светла SOUS CHEFS ОТ HELL’S KITCHEN и едни от основните кулинари в предаването „На кафе“ ще направят специална презентация на площада, за да анонсират новите си кулинарни книги.

Гости

На BOOK BAR на площада – 29.09. (петък) и 30.09. (събота), всички ще имат възможност да се срещнат лично с авторите на едни от най-хитовите книжни заглавия. В петък това ще бъдат: със специалното участие на писателите Виктория Бешлийска, Георги Милков, Георги Блажев, Теньо Гогов и Благой Д. Иванов. В събота от 18:00 – 20:00 ч. специалното участие ще вземат писателите Георги Бърдаров, Иван Шишиев, Жюстин Томс, Бюрхан Керим и Мария Донева.