0

К ато дете Стефани Грегъри Клифърд обича коне и се надява да посвети живота си на отглеждането на грациозните животни. Това обаче са нейните планове преди да приеме сценичния псевдоним Сторми Даниелс и да се окаже в центъра на скандал, довел до първото обвинение срещу президент на Съединените американски щати.

Стефани е родена в бедно семейство от щата Луизиана. Изоставена от своя баща, тя е отгледана в град Батън Руж от майки си, която постоянно я пренебрегва. Като ученичка работи като телефонистка в конюшня за расови коне. За да се издържа още в гимназията започва работа в стриптийз клуб. Скоро се озовава в света на порноиндустрията, в който се изявява като актриса и режисьор.

Сценичния си псевдоним избира, комбинирайки името, с което басистът на Motley Crue Ники Сикс кръщава дъщеря си – Сторм, и любимата си марка уиски Jack Daniels. Кариерата й бързо тръгва нагоре, превръщайки я в една от най-известните порнозвезди.

Сторми Даниелс среща Доналд Тръмп по време на голф турнир на езерото Тахо. Порнодивата е наета да посреща известни личности, дошли на ВИП състезанието. Бодигард на Тръмп я кани на вечеря с бъдещия американски президент. Така започва връзката й с Доналд Тръмп, става ясно от нейната жалба. Двамата прекарали нощта заедно и от тогава започнали да се срещат редовно.

По това време Мелания Тръмп отглежда техният новороден син Барън.

Когато Доналд Тръм се кандидатира за Белия дом, Сторми Даниелс започва да преговаря с различни телевизионни канали, за да разкаже историята на връзката им срещу пари. Това би бил съкрушителен удар срещу кандидата на републиканците и затова Тръмп и екипът му започват операция по прикриването на аферата. Адвокатът на Доналд Тръмп – Майкъл Коен предава на Сторми сумата от 130 000 долара, с които купува мълчанието й. Парите са върната на юриста от Тръмп на вноски по 35 000 долара със средства от предизборната си кампания.

Според обвинението към Тръмп той е извършил престъпление, с което е нарушил законите за финансиране на изборите в САЩ. В медиите се завъртя и версия, според която Сторми може да бъде подведена под отговорност за изнудване. Това допълнително би утежнило обвинението към Тръмп, който ще бъде подведен под отговорност и за пране на пари.

Първоначално Даниелс наема адвокат Майкъл Авенати, който бързо се превърна в знаменитост, настроена срещу Тръмп. Партньорството им обаче завършва зле, когато юристът е обвинен в кражба на аванс от 300 000 долара за книга, която Сторми Даниелс възнамерява да напише.

Доналд Тръмп винаги е отричал връзката със Сторми Даниелс, казвайки, че "тя има конско лице и не е негов тип". Поддръжниците на бившия президент засипаха с ругатни порнозвездата, пък тя отговори като заяви, че тя той е „жалък мъж без никакъв талант в леглото“.