0

Ф утболната ни звезда Валери Божинов е бил финтиран при определянето на заплатата му в сръбския отбор ,,Партизан“, в който игра две години. Това разкри самият той в предаването ,,На кафе” на NOVA.

Божинов разказа, че при подписването на договора са отказали да му дадат исканата от него сума, като мотивът бил, че не бива да надскочи възнаграждението на тогавашната звезда на сръбския тим Саша Илич. След обяснението, че никой не взима повече пари от Илич, българинът все пак склонил на по-малка от поисканата от него заплата и подписал договора си. По-късно, когато се срещнал със самия Илич обаче разбрал, че е бил прецакан. Той директно попитал сръбския си колега истина ли е това, че никой не трябвало да взима повече пари от него. ,,Дали си ти нормал, ти луд ли си, няма нищо такова. Ти ако се съгласиш, съгласиш. Това са преговори, но аз никога не съм казвал на Президент или на хората, ако някой взима повече пари от мен...“, отговорил сръбският футболист. ,,Ето ти взимаш повече от мен“, добавил Илич, след като научил цифрата, която прибирал Божигол. 

Колоритният български национал сподели и за премеждията си в Китай. Той живял в град с население 2 млн. души, което си било направо село според тамошните мащаби. Освен с тропическия климат, той срещнал и проблеми с местната кухня. Например когато си поръчвал пилешка пържола, му сервирали варена кокошка. От футболния клуб до хотела пък яхвал скутер, тъй като не признавали шофьорската му книжка. 

Божинката не се чувствал добре и в Англия, където не му допадало дъждовното време и по-студените хора. По-близко на сърцето му била Италия, където бил израснал най-много. 

В момента Валери Божинов карал курс за треньор и чакал дипломата си от обучение за спортен директор, което минал в Италия.