0

Т ой е Майкъл Джордан, той е легенда на Чикаго Булс и на НБА, той е считан за първият спортен милиардер в историята.

Което доказа с покупката на Hennessy Venom F5 Roadster с V8 двигател с над 1800 конски сили и максимална скорост от 500 км/ч. За джобни пари – около 3 милиона долара, приблизително 2,78 милиона евро по текущия обменен курс.

За Негово Въздушно височество доставката бе специална - лично Джон Хенеси му даде ключа на считаната за най-бърза кола в света.

Състезателният звяр може да достигне максимална скорост от 500 км/ч, поне теоретично, защото няма смъртен, който да го е постигнал с тази кола.

Както е известно, моторните спортове са голяма страст за Джордан, той всъщност е съсобственик на отбора 23XI, който се състезава в серията Nascar Cup.

Новата глезотия на Майкъл Джордан ще бъде произведен само в 30 екземпляра, има заден V8 битурбо двигател с кубичен обем от 6,6 литра, способен да осигури максимална мощност от 1842 к.с. при 8000 об/мин., със също толкова плашещ максимален въртящ момент от 1617 Нютон/метра при 5000 об/мин. 

Трансмисия със скоростна кутия с двоен съединител и задно предаване. Шасито е монокок от въглеродни влакна, което гарантира ниско тегло. Ускорението от  0 до-97 км/ч (англо-саксонската мярка 0-60 мили в час) се достига за 2,6 секунди.