0

С наближаването на най-топлите и семейни празници родните звезди споделиха къде ще празнуват и какви изненади са подготвили за най-близките си. Джулиана Гани разкри пред „Телеграф“, че ще пече пуйка, Деси Бакърджиева доведе Дядо Коледа в дома си, а най-големият подарък за великия Етиен Леви са внуците му.

Мечти

Актрисата Деси Бакърджиева ще посрещне Коледа с дъщерите си и любимите си хора. „Този празник най-добре се посреща в домашна атмосфера, с весела компания и празнична трапеза, за която всеки е допринесъл. Новата година е празник, който предполага да се нагласиш, да облечеш някоя поръчана специално за повода дрешка и да излезеш на ресторант, където всичко ще те чака наготово. Ще има повече шампанско от необходимото, много шумни разговори и фойерверки. Знам със сигурност, че посрещането на празниците е изживяване, което всеки иска да запомни. Дали ще е в уютна обстановка или на шумно парти, това вече е въпрос на личен избор“, споделя тя. Тази година Деси се подготвила с пазаруването на подаръците още през ноември месец, а с изненадите за малкото си момиченце от началото на декември. Грижовната майка доведе Дядо Коледа в дома си и зарадва дъщеричката си. „Толкова весела не я бях виждала! Това не й е първата среща със стареца, но според мен й беше най- вълнуващата. Тази година написахме писмо и беше много вълнуващо, когато първото й желание се сбъдна. След тържеството ми каза: Мамо, хубаво е да си добър, нали ако слушам още, ще получа подарък и на Коледа“.

Като православна християнка Деси винаги се старае да спази традициите на тези красиви празници. „В днешни дни се е създала традицията да обръщаме най-много внимание на украсяването на елхата, Дядо Коледа и най-вече на подаръците. За мен този празник обаче има и нещо повече – обичаите, трапезата и спокойната и уютна атмосфера, които те създават. Елхата я украсихме още на Никулден.

Трапезата на Бъдни вечер трябва да е тържествена, тъй като това е последният ден от четиридесетдневните коледни пости, които започнаха на 15 ноември. Ястията трябва задължително да са постни и да са нечетен брой и всяко ястие има важна символика. Содената питка с паричката се разпределя от най-стария човек в семейството. Никой не заспива до 12 часа, не само заради традицията, но и защото винаги си раздаваме подаръците тогава. А децата чакат сутринта да видят какво им е оставил белобрадият старец под елхата или в чорапчетата“, споделя актрисата.

Деси напомня на читателите ни, че не трябва да спират да мечтаят и да се обичат. „Имала съм периоди, когато не съм имала и два лева в джоба си, но това не ме е спирало да мечтая. Много е важно човек да вярва, да мечтае и да търси, да не се предава! Ако се предадеш, и светът се обръща срещу теб. Това са някакви неписани закони, не съм ги измислила аз. Те са се стоваряли и върху моята глава в момента, в който съм се предавала. Хората много често се разочароваме, когато обичаме някого, а той не ни отвръща със същото. Благодаря на целия екип на „Телеграф“ за подкрепата, благодаря ти прекрасна Лидия за доверието и професионализма, за приятелството и за вниманието! Пожелавам ви здраве, успехи и да се сбъдват мечтите ви“, каза с усмивка Бакърджиева.

Икона

Джулиана Гани посети едно от най-красиво украсените места в света – Виена. Там красавицата напазарува подаръци и посети кокетните коледни базари. „На празниците ще си бъдем в Пловдив, но този път ще готвя аз, не майка ми. Ще направя печена пуйка, която правих в „Черешката на тортата“, отделно сарми, тиквеник, питка, чушки с ориз и още“, сподели самата тя. „Голямото ми момче Давид е именник на Коледа и съм му подготвила икона с 24-каратово злато, изработена ръчно от един млад талант – Александра Русимова. Рисува я повече от 40 дни. Малкият Кай все още не разбира, но батко му написа писмо до Дядо Коледа и си пожела горила, която да ръмжи и да се бие“, допълни Джулката.

Здраве

Шампионката по бойни спортове Мария Оряшкова, която бе участничка в тазгодишния формат на NOVA „Игри на волята“, ще прекара празниците с племенниците си, които обича безусловно. „Надявам се и брат ми да се прибере. Всеки трябва да бъде със семейството си на тези дни и да бъдем по-сплотени“, казва самата тя. „Колкото и банално да звучи, искам всички около мен да са здрави. Няма по-ценно от здравето, не може да се купи с пари. Всичко се постига, но когато теб или твоите близки не са добре, това те мъчи“, допълни Мария.
Крум Апостолов, който също бе част от предаването „Игри на волята“, си пожелава стабилност в семейството си. Тези празници ще бъдат по-специални за участника, тъй като това ще бъде първата му Коледа с неговата половинка – Габриела. „Тази година за празниците ще бъда с родителите на моята приятелка, такава ни е договорката. Обичам тези дни, придават топлина, всички коледни песни, всеки си е в дома, събираме се семействата“, разказа Апостолов.

Традиция

Великият Етиен Леви сподели, че при него от поколения е традиция да е със семейството си на тези светли празници. Професорът сподели, че за него най-големият подарък са внуците му. Тази година той получи по-рано коледния си подарък – най-малката му внучка – Катлея, се роди на 12 декември.  „Много хора ме питат дали празнувам християнските празници, а аз им казва, че това: „Християнството е еврейско учение“. По-големите ми внуци написаха писма на Дядо Коледа. Учим ги, че ако казват стихчета, ще получат още по-големи подаръци“, споделя Етиен. Макар и на тази възраст, той споделя, че още вярва в магията и че всеки един от нас трябва да го прави.

Петър Байков у нас за празниците

Тази година талантливият артист Петър Байков избра да си остане в родината за Коледа.

„Всяка година прекарвам празниците с моето семейство и с най-близките ми приятели. Колкото и да обичам коледната атмосфера в Лондон и Милано, където празнувах през последната година, тази избрах да бъда в София“, казва той. Въпреки че времето напредва бързо, дубльорът все още не е готов с подаръците за близките си. „За мен най-хубавият подарък би бил да зарадвам колкото се може повече хора и семейства по празниците с нещо неочаквано. Подготвил съм специална изненада за своите последователи“, допълни Байков. Като едно истинско, сплотено и християнско семейство Петър споделя, че спазват всички традиции през тези, изпълнени със смирение дни.  „Предстоящите празници са повод за чудесна интроспекция и сверяване на вътрешния ми часовник - давам си сметка какво мога да дам извън материално отношение“, казва актьорът. „Пожелавам на всички да бъдат изпълнени със светлина и безброй поводи за радости, веселие и обич. Да намираме повече причини да обичаме“, допълни той.