0

К олежка се натресе в дома на актьора Теодор Елмазов и се държи с него като съпруга, без да му е, ожали се пред „Телеграф“ самият той.

Това е част от сюжета на новата постановка „В плен на снега“, с която ще бъде открит сезонът на Сатиричния театър на 21 и 21 септември.

Буря

Тогава ще се състои първата премиера на комедийната трупа. „Пиесата е на съвременен автор - Питър Куилтър, и е съвсем нова, писана е в пандемията. За двама души, които не могат да излязат навън. Истинската причина е епидемията от коронавирус, но ние сме го пресъздали като снежна буря. Затова в началото съм със зимно палто“, разказа Теодор Елмазов. Той е поканен от режисьора Николай Ламбрев-Михайловски, който вече е поставял в предишния сезон на малката сцена една пиеса от същия автор - „Шоуто на Сюзан“, като моноспектакъл за актрисата Маргарита Хлебарова. „С нея сме играли в други постановки на Сатирата, но сега за първи път сме двойка – Джудит и Патрик. Тя влиза в живота на героя ми и му разбива света. Той иска да си живее самичък, докато тя идва в дома му и се държи като негова съпруга, без да е такава“, издава комикът.

Характери

Като жанр пиесата се води романтична комедия, но актьорът казва, че в нея има всичко за взаимоотношенията между мъжа и жената. „Става дума за един пропилян живот, в който ти се дава възможност да го поправиш, но пак я изпускаш. Героите трябва да се примирят с характерите си и да приемат живота си. Общо взето, сложен за изпълнение текст, защото се иска хем да е забавно, хем и драматизъм да има. Малко разкривам ефекти от кухнята на театъра, които героят ми иронизира“, сподели още Тео Елмазов. Той е готов за премиерата след активна почивка през цялото лято. В края на миналия сезон той сподели пред „Телеграф“, че има предложение за филм, но се оказало, че снимачният график не съвпаднал със свободното му време и се наложило да го откаже. „През октомври ми предстои още една премиера с Андрей Аврамов“, добави актьорът, който освен това пътува и с театъра на Искра Радева.