0

П рез март режисьорът Стефан Командарев започва снимки на нов филм със социална насоченост.

Той не издава на каква тема ще бъде следващата му история, но пред „Телеграф“ сподели, че ще работи отново с екипа, с който създаде и предишните си „Уроците на Блага“, „В кръг“ и др.

Реалност

„Готови сме, вече тече активна подготовка. Живот и здраве, надяваме се през март да започнем снимки - сподели Стефан Командарев преди празниците. - Всичко около нас е със социална насоченост. Живеейки в страна с огромно социално неравенство и толкова неправди, които се случват около нас, човек, като излезе на улицата и само докато се прибере до вкъщи, среща около 50 сюжета за филми. На изхода на всеки един подлез с музиканти, просещи хора… Това е реалността. На фона на тази реалност ми изглежда прекалено абсурдно да седна и да правя романтична комедия. Не че няма нужда и от такива неща, но... Нещото, което се опитваме винаги, е в нашите филми да има елемент на хумор, макар и черен“, разкри режисьорът.

Пожелание

Стефан Командарев издаде, че с екипа са посетили Германия преди празниците. „Бяхме в Лайпциг, където правихме огледи за следващия филм. Бяхме в един музей за модерно изкуство, който беше пълен с възрастни хора, набори на Блага“, разказа той, преплитайки реалността в Германия с тази в България през погледа на последната му героиня Блага. Филмът за възрастната учителка, попаднала в капана на ало-измамниците, все още е по кината. Стефан Командарев направи и пожелание за читателите на „Телеграф“ за новата 2024 г. „Пожелавам надежда, пожелавам мир, което е адски важно, защото от двете ни страни се водят две войни, а ние сякаш сме прекалено близо до тях, за жалост и всеки ден умират хиляди хора. Надежда, мир и смисъл. Това са трите неща. Смисълът – това е нещото, което движи нещата!“.