0

Р ежисьорът Стефан Командарев заминава за Германия, където два дни ще снима няколко сцени от новия си филм Made in EU.

Свършихме основната част от снимачния процес на Made in EU! Остават ни два дена снимки в Германия. Благодаря на страхотните актьори, на целия прекрасен екип, на всички, които един месец бяха част от магията на киното“, сподели режисьорът със своите приятели и последователи в социалните мрежи и публикува снимка на екипа.

Лица

Снимките на Made in EU започнаха преди месец в Хасково, Димитровград, Мадан и Рудозем. В лентата ще видим актьори като Гергана Плетньова, Герасим Георгиев-Геро, Ивайло Христов, Иван Бърнев, Ирини Жамбонас, Ованес Торосян и др., някои от тях се виждат и на кадъра, споделен от Командарев в мрежата. Сред останалите лица, които разпознаваме, са Анастасия Ингилизова и Пламен Димов. На терен е била и продуцентката Катя Тричкова. Работата по проекта стартира още през 2020 година, а от началото на 2024-а екипът репетира с актьорите по сценария. Командарев отново работи с Катя Тричкова като продуцент, със Симеон Венциславов по сценария, а зад камерата за пореден филм застава Веселин Христов. „В България стойностно кино се прави с приятели и съмишленици. Изключително съм щастлив, че до мен имам такъв страхотен екип, с който отдавна сме повече от приятели“, споделя Командарев пред „Телеграф“.

Сюжет

Made in EU разказва за шивачка в малък град и нейния син по време на пандемията от COVID-19. В предаването "Преди всички" по БНР Командарев посочи, че отдавна правят проучвания за това какво се случва в шивашката индустрия в България. Стъпили сме върху много фактология, но сюжетът на филма си дойде естествено, когато започна COVID пандемията, защото едни от първите места, където избухнаха огнища с болни от COVID-19, бяха доста шивашки цехове в България.