0

Б ританският изпълнител Ед Шийран взе китарата си и запя пред препълнена съдебна зала в Ню Йорк на заседание по дело за авторски права във връзка с класиката на Марвин Гей "Let's Get it On", съобщи Асошиейтед прес.

Целевата му аудитория бяха съдебните заседатели. 

Ед Шийран даде показания за плагиатство на песен от Марвин Гей

Шийран дава показания около час пред федералния съд в Манхатън, когато адвокатът му Айлин Фаркас го накара да разкаже как му е хрумнало да създаде песента "Thinking Out Loud" преди десетилетие.

Тогава той се обърна назад, взе китарата си и обясни, че да пише песни за него е втора природа. Шийран каза, че използва своя фонетична версия за бързо създаване на песни, която му позволява да пише до девет парчета за един ден. Изпълнителят и автор на музика добави, че през последния уикенд е създал десет песни.

След това той изпълни и изпя няколко строфи, с което предизвика усмивки на лицата на част от зрителите в съдебната зала на съдия Луис Л. Стантън.

ПАК ПРЕД ТЕМИДА: Ново дело срещу Ед Шийран заради плагиатство

Той изпя "I'm Singing out Loud" достатъчно силно, за да бъде чут, но не достигна високи децибели в залата.

След като изпя краткия фрагмент, той каза няколко думи и обобщи, че "тогава думите си идват на място", в опит да представи пред заседателите метода си за създаване на музика.

Шийран каза, че за създаването на парчето е сътрудничил с Ейми Уадж, която е автор на първите акорди.

Макар да е свирил с някои от най-изявените световни изпълнители и преди да навърши 32 г. да е редовен участник и  лауреат на церемонии на музикални награди, Шийран каза пред съда, обръщайки се към заседателите : "Аз не съм най-талантливият китарист на света".