0

М ария Илиева, 100 КИЛА, Тома Здравков и Дара Екимова са сред звездите, които ще се включат във фестивала „Парк фест“, който ще се състои в столичния парк „Студентски“ от 21 до 24 септември.

Организаторите са подготвили специални изненади в отделните тематични зони на фестивала, с които да зарадват софиянци и гостите на София. За най-малките посетители на „Парк фест“ са предвидени целодневни безплатни занимания, сред които научни експерименти, игри, творчески класове и екоактивности за развитие и изява на креативния потенциал.

Спорт

Съвместно с фондация "София-европейска столица на спорта", „Парк фест“ отново ще насърчи активния начин на живот сред всички възрасти. В спортната зона посетителите ще могат да избират между повече от 20 дисциплини и активности. Откритите тренировки ще се водят от професионални треньори и национални състезатели, които ще демонстрират техники и упражнения, подходящи както за начинаещи, така и за вещите в спорта. Празничната атмосфера на събитието ще бъде допълнена от най-големия пътуващ лунапарк в България, който пристига в столицата ексклузивно за „Парк фест“ с нови и още по-вълнуващи паратропери и атракциони. Събитието е част от Календара на културните събития на Столична община в раздел "Значими събития“.

Зона

Най-живописната и пъстра зона на фестивала ще е „Артбазара“, където почитателите на изкуството ще могат да се насладят на творчески работилници, класове по рисуване и ръчно изработените произведения на български автори. Кулминация на „Парк фест“ ще са големите концерти на Дара Екимова, Мария Илиева, 100 Кила и Тома Здравков. Музикалните звезди ще зарадват публиката с изпълнение на най-големите си хитове в компанията на виртуозни инструменталисти.