0

Б лизки до британския принц Хари твърдят, че баща му крал Чарлз III е спрял да отговаря на обажданията и писмата на сина си, което е довело до нарастващ разрив между тях, съобщава Daily Mail.

ГОЛЯМОТО ПЛЮСКАНЕ: Чарлз Трети фалира Макрон, отиде му на гости и опукаха храна и пиячка за близо 1 милион лева!

Изданието добавя още, че източници, запознати със ситуацията, са обяснили, че сред основните причини за разрива са опасенията на херцога на Съсекс за неговата безопасност, докато е в Обединеното кралство.

Хари и Чарлз III се срещнаха за последно през февруари след новината, че монархът е бил диагностициран с рак. Според приятели на принца той редовно се опитвал да се свърже с баща си по телефона, за да разбере за здравословното му състояние, но той не отговарял.

По-рано стана известно, че Чарлз III категорично е отказал да се срещне с Хари и вместо това е дал аудиенция на премиера на Фиджи. Това се случи през май 2024 г., когато принцът пристигна във Великобритания със семейството си. В резултат на това Хари трябваше да вечеря не с баща си, а с финансиста Гай Монсън, въпреки факта, че бяха само на три километра един от друг.