0

Е вгени Минчев е единственият българин, който се е докосвал до кралското семейство. Той коментира, че по негово мнение в ковчега, който бива изложен за поклонения, не се намира тялото на кралицата, а восъчна кукла.

Минчев заяви, че кралицата е институция и личност, която много ще липсва на британското общество. По негови думи сега монархията ще се промени, за добро или лошо.

“Не знам как ще се развие под кралстването на крал Чарлз Трети, той няма тази репутация като майка си, но това може би е един реванш. Ще се появи дългият пръст на Камила, това ще е едно странно кралстване. Това е занаят, тези хора се раждат в такова семейство, с такова възпитание, за разлика от баща си Чарлз не е завършил военно училище, може би не е добре подготвен въпреки бляскавата си униформа. Той може би ще поиска малко да си покралства, защото Камила би искала да бъде кралица известно време, това е била нейната мечта – да бъде в това семейство, аз давам 3 до 5 години на Чарлз и след това ще дойде Уилям”, заяви той.

Лорд Евгени Минчев е посланик на Британското парламентарно общество за култура, мода и спорт, в комитета е на благотворителния бал за Британския кралски легион. Познава отблизо кралския двор и изпитва почит и уважение както към кралица Елизабет II, така и към членове на нейното семейство – сред тях внучките на кралицата Беатрис и Юджени. Макар да не се е срещал лично с кралицата, Евгени Минчев знае много неща за живота й. Познава лично фризьора ѝ и човека, който отговаря за кетъринга на Бъкингамския дворец. От 15 години е приятел и с лейди Колин Кембъл – кралския биограф. Именно в нейния замък ще отседне в дните преди погребението.

Минчев няма да присъства лично, но споделя, че цялата траурна церемония му дотежава. “Лично аз мисля, че е проява на лош вкус да се разнася това тяло, а и не вярвам, че тялото е вътре, предполагам, че може да се ползва восъчна фигура на кралицата”, коментира лордът пред Bulgaria ON AIR.

След смъртта на Елизабет II, лорд Минчев организира конкурс за детска рисунка.

А на традиционния българо-британски бизнес бал, който организира през октомври, ще се отдаде минута мълчание. И занапред ще продължи да отдава почит и уважение към кралица Елизабет II. Въпреки че така и не е успял да се срещне лично с нея, неведнъж си е представял как би изглеждала срещата му с Нейно величество.