0

Б ившата любовница на Хуан Карлос – Коринна цу Сайн-Витгенщайн разкри, че абдикиралият крал на Испания й е звънял по 10 пъти на ден на работното й място, използвайки фалшиво име и се е чувствала като омъжена за него.

58-годишната Коринна, която имаше 5-годишна връзка с монарха, разкри пикантни подробности за аферата си с Хуан Корлос в нов разследващ подкаст, наречен „Коринна и кралят“. Връзката на датската бизнесдама с европейския крал започна през 2004 г., като в крайна сметка доведе до абдикацията на Хуан Карлос през 2014 година.

Излъчването на подкаста, създаден от журналиста Брадли Хоуп, вероятно ще съвпадне и с делото, което Коринна заведе във Върховния съд срещу Хуан Карлос за предполагаем тормоз и шпионаж.

Пред "The Times" Коринна цу Сайн-Витгенщайн описа Хуан Карлос като „съпруг на своето сърце“ и го определи като „забавен и доста упорит“. В медийната си изява Коринна го нарече „един от най-големите прелъстители в кралския свят“. Бизнесдамата призна, че аферата й с монарха е продължила, тъй като се е „чувствала като негова съпруга“, въпреки че той е имал множество афери зад гърба на законната си жена кралица София.

Коринна обясни, че за първи път се е срещнала с тогавашния крал в имението Ла Гарганта на херцога на Уестминстър в Южна Испания, когато двамата са присъствали на ловно парти.

Същата вечер майката на две деца - която по това време е омъжена за втория си съпруг принц Казимир цу Сайн-Витгенщайн-Сайн - казва, че е направила впечатление на краля, като е нарушила кралския протокол и е напуснала масата, преди той да е завършил вечерята си. Смелостта й очевидно е впечатлила Хуан Карлос, защото след това кралят е започнал да й изпраща цветя и любовни писма всеки ден.

На следващата година бизнесдамата се разделя със съпруга си и връзката й с краля се задълбочава. Използвайки фалшивото име г-н Съмър (Sumer е акроним на „Su Majestad el Rey“, което се превежда като Негово величество кралят) Хуан Корлос се е обаждал в офиса и в Мадрид по 10 пъти на ден. Според Корина колегите и започнали да подозират за връзката й с монарха, тъй като той имал изключително отличителен глас.

Новата поредица от подкасти ще разкаже и за участието на Корина в разследването за пране на пари срещу Хуан Корлос в Швейцария и Испания. Бизнесдамата твърди, че абдикиралият крал й е оказвал тормоз да върне 65 милиона евро, които е превел по банковата й сметка през 2012 година.

Сумата беше ключова улика по делото за корупция срещу монарха, която доведе до бягството му в Абу Даби през 2020 година. Хуан Карлос напусна родината си, след като швейцарски прокурори започнаха разследване, което обхвана банкови сметки, за които се твърди, че кралят е държал в държави, известни като данъчни убежища. Тогава испанските власти стартираха собствени разследвания, базирани отчасти на информация, получена от Швейцария, включително и за пари, които Хуан Карлос твърди, че е получил като част от съдружието си в договор за високоскоростен железопътен транспортен коридор в Саудитска Арабия. Въпреки всичко това обвиненията срещу краля бяха свалени поради липса на доказателства и изтекли давностни срокове.

По този повод Коринна заяви: „Има нещо доста безсмислено в него и нещо доста безмилостно. Всичко е въпрос на самосъхранение. Представете си, че някой, който казва, че сте любовта на живота му, ви натопи в криминално разследване”.

В иска си във Върховния съд бизнесдамата твърди, че Хуан Карлос й е причинил „голяма душевна болка“, като я е шпионирал и тормозил. Хуан Карлос обаче винаги е отричал каквото и да било неправомерно отношение към бившата си любовница.

Адвокатите, представляващи Хуан Карлос, заявяват, че той има „право на имунитет от юрисдикцията на английските съдилища в качеството си на старши член на испанското кралско семейство“. След изслушване в Лондон през март съдията от Върховния съд Джъстъс Никлин се произднесе срещу бившия крал и отсъди, че искът вече може да бъде разгледан.