0

С ериалът, посветен на живота на кралица Елизабет II “Короната” върви към своя края. Вече са заснети финалните сцени от последния шести сезон на сагата, която ще завърши със сватбата на Чарлз и Камила през 2005 година.

В нета се появиха и кадри от снимачната площадка на поредицата, на които се виждат екранните Чарлз и Камила. Сцената е заснета в Рочестър, а костюмите на актьорите са изпипани до най-малки детайли. И докато във Великобритания очакват с нетърпение коронацията на Чарлз III, останалият свят отброява минутите до излизането на последните епизоди на сагата, наградена с 21 награди „Еми“.

Петият сезон на „Короната“ предизвика бурна полемика в Англия, където в контекста на смъртта на Елизабет II сериалът на Питър Морган започна да се възприема критично. Въпреки това петият сезон на поредицата спечели 5 награди БАФТА (британските телевизионни награди).

Историята на кралското семейство се доближава все повече до настоящето и шестия сезон вече чука на вратата. Очаква се епизодите да се появят на екран в края на тази години или началото на 2024 година.

Смятан за един от най-скъпите сериали в историята на телевизията, чиито бюджет възлиза на 100 милиона долара, “Короната” бележи бум на гледаемост след смъртта на Кралицата миналия септември. Очаква се в новите серии да бъде пресъздадена лятната ваканция на принцеса Даяна и Доди Ал Файед през 1997 г. в Сен Тропе и смъртта и в парижкия тунел Алма. Продуцентите ще покажат и преминаването в новото хилядолетие, атентатите от 11 септември 2001 г., смъртта на принцеса Маргарет на 9 февруари 2002 г. и тази на кралицата-майка на 101-годишна възраст. Епизодите ще приключат със сватбата на принц Чарлз с Камила през 2005 година.

Поредицата ще обърне внимание и на принцовете Уилям и Хари, както и на любовната история между престолонаследника и Кейт Мидълтън. В сериите ще видим как Уилям започва да посещава университета Сейнт Андрюс в Шотландия, където среща бъдещата си съпруга Катрин. Широко отразяваните скандали в таблоидите, свързани с злоупотребата на принца Хари с алкохол и канабис, както и попадането му за ден във рехабилитационен център за зависима от хероин също ще попаднат в фокуса на „Короната“.

Появиха се и първи снимки на младите актьори, които ще се превъплътят в образите на принца и принцесата на Уелст. Това са Мег Белами и Ед Маквей – екранната двойка покори публиката с приликата си с Кейт и Уилям. Принц Хари пък ще бъде изигран от Руфъс Кампа, а Джонатат Прайс ще се завърне в ролята на принц Филип. Елизабет Дебики отново ще се преобрази като принцеса Даяна, а Доминик Уест ще е принц Чарлз. Лисли Манвил ще влезе в обувките на принцеса Маргарет.