0

С ветовноизвестната Силви Вартан, родена в България, си отива. Тя напуска сцената, на която бе повече от 60 години.

Силви Вартан през 60-те години по време на запис на предаването GO

 Силви Вартан през 60-те години по време на запис на предаването GO
Gettyimages

Кариерата й започва в далечната 1961 година, а последните ѝ три концерта ще бъдат през ноември, съобщава самата тя в интервю за "Paris Match".

Трите й последни изпълнения ще бъдат в Dôme de Paris

"Да, взех решение. От няколко години го отлагам. Винаги съм правила всичко със страст, без да пресмятам, просто от желание и без да си задавам прекалено много въпроси. Защото дълбоко в себе си не обичам нещата, които свършват", казва Вартан и добавя:

"Вероятно това се дължи на внезапното ми напускане на България на 7-годишна възраст. Изведнъж пораснах и оставих детството си на перона на гарата. Все още виждам как баба ми и дядо ми, които обожавах, да тичат след влака“.

Звездата споделя, че това е отворило в нея рана, която никога няма да зарасне.

В своята изповед тя споделя: След това, благодарение на кариерата ми на певица, пътувах много, бях водена от любопитството, от младостта си, исках да отида навсякъде.

Непрекъснато се питах: "Какво следва? Какъв е следващият проект? Всичко се случи със скоростта на светлината, а освен това, бързо се влюбих в един висок рус мъж със сини очи, който ми се струваше прекрасен и който също беше певец. Споделих цялата тази лудост с него и откривахме всичко заедно. Беше лудост",

Голямата любов на Силви Вартан е иконата на френския рокендрол Джони Холидей, с когото имат син Дейвид (Давид), който също е певец .

„През последната вечер със сигурност ще бъда с разбито сърце, но трябва да мина през това. Не искам обществото да ме вижда как се разпадам, това също е въпрос на уважение към тях. А съм и много взискателна към себе си“, споделя певицата пред "Paris Match".

През август Силви ще навърши 80 години. Тогава ще изпълни най-известните си песни за последен път, за да благодари на феновете, които са с нея вече 60 години.

Вартан казва „сбогом“ на сцената, но това не означава, че спира певческата си кариера. Тя планува да преработи някои от записите си, но в момента приоритетите й са други: „Имам толкова много неща в личния си живот, които да наваксвам - всички тези книги, които не съм чела, тези филми, които не съм гледала... Ще мога също да да се грижа за внуците ми и дори за правнука ми".

Певицата съобщи, че е изготвила и завещанието си. "Оставих съпруга ми да управлява всичко (б.ред.:актьорът Тони Скоти, женени от 1984 г.) Тъй като имаме еднакви идеи по въпроса, аз му се доверявам", сподели още звездата.

Сред вероятните бенефициенти на имуществото ѝ са двете ѝ деца  Давид Холидей, роден през 1966 г., и Дарина, осиновена през 1997 г. в България от певицата и настоящия ѝ съпруг.