0

С тефан Илчев се включи в спасяването на видрите и още над 220 вида птици край Варна. Става дума за екологична акция по почистване на местността Ятата.

Ботуши

„Включих се в почистването на местността Ятата. Събрахме доста боклуци, това е много важно, защото този резерват е дом за много защитени видове, птици и животни“, разказа пред екип на “Телеграф” певецът. Малко преди това той сподели снимка в социалните си мрежи обут с гумени ботуши и дънков гащеризон и с присъщото си чувство за хумор написа: „Какво прави един певец сред толкова много инфлуенсъри? Търси видри“, обясни за почитателите си.

Птици

Събитието е организирано от голям козметичен бранд, който събира на едно място популярни личности и инфлуенсъри. Звезди от различни сфери се включиха в почистването на отпадъците в защитената местност. В нея намират дом над 210 вида птици, 62 от които са в Червената книга на заплашените от изчезване видове. „Ятата“ е защитена местност, разположена на южния бряг на Белославското езеро. Блатото е от голямо значение за миграция на птиците, а през зимата не замръзва и така е удобно за целогодишното им пребиваване. Освен с почистването звездите станаха част от изграждането на нова платформа за гнездене на птиците там.

* Василена Маринова