0

З вездата от хитовите сериали “Сексът и градът” и “Позлатената епоха” Синтия Никсън обяви гладна стачка в името на мира между Израел и Хамас. 

57-годишната Синтия протестира пред Белия дом заедно с група палестински поддръжници. Към недоволните се присъединиха и политици и различни лидери на религиозни общности. 

“Случващото се не е нормално, не може да продължи”, категорична е актрисата, която е майка на две деца от еврейския си съпруг учителя по английски и литература Дани Мозес. 

Никсън настоява американският президент Джо Байдън да призове за окончателно прекратяване на огъня в Газа. 

Актрисата, която е политически активист и бивш кандидат за губернатор на Ню Йорк, ще участва в гладната стачка в два от планираните пет дни без храна, преди да се върне обратно на работа в Голямата Ябълка. 

“Ние сме тук на гладна стачка, за да накараме президента Байдън да види лишенията, който изпитват в Газа. Той има правомощия да постигне прекратяване на огъня”, заяви Синтия Никсън пред репортери на мястото на събитието. 

Актрисата е част от отворено писмо, подписано от 260 артисти, адресирано до президента и Конгреса на САЩ с искане за спиране на бойните действия.