0

К ралското семейство на Великобритания преминава през труден период от няколко години насам, но обтегнатите отношения между Чарлз III и малкия му син - принц Хари, не пречат на желанието му да бъде част от живота на внуците си.

Да припомним, че херцозите на Съсекс се оттеглиха от кралските си задължения, отчуждавайки се от Бъкингамския дворец и заживяха в САЩ. Междувременно на бял свят се появиха децата им - Арчи и Лилибет. Разбираемо е, че малчуганите нямат близки отношения с дядо си, но след здравословните проблеми на крал Чарлз III по-рано тази година той официално е заявил, че силно желае да присъства в живота на внуците си въпреки разрива между него и принц Хари.

МЪКИТЕ Й НЯМАТ КРАЙ: Кейт Мидълтън получила усложнения по време на лечението!

Меган и Хари посрещнаха първото си дете - принц Арчи, през 2019 г. Раждането му дойде само месеци преди двойката да обяви, че се оттегля от кралските си отговорности. През 2020 г. младото семейство се премести в Калифорния, което допринесе още повече за зародилата се празнина в отношенията между Чарлз и малкия му син. През 2021 г. се появи и втората рожба на Меган и Хари - Лилибет, кръстена на покойната кралица Елизабет II.

От години отношенията между принц Хари и короната са нестабилни и ситуацията не се е променила, откакто крал Чарлз се възкачи на трона. Връзката баща и син през последните месеци отново бе разтърсена, след като Чарлз беше официално диагностициран с рак през януари.

Сблъсъкът с болестта сякаш е напомнил на краля, че животът не е вечен и той е заявил пред близки, че е решен да отделя повече време за семейството си и да бъде сред внуците си толкова дълго, колкото може. Това твърди в изявление пред The ​​Mirror представител на двореца.

ВАНДАЛЩИНА: Посегнаха на най-милото на крал Чарлз! (ВИДЕО)

"Кралят е решен да присъства в живота на всичките си внуци. Той цени семейството преди всичко и каквито и да са отношенията му със сина му, той никога няма да се задоволи само да види внуците си по видео разговор", отбелязва източникът.

Още вътрешни лица разкриват, че Чарлз е бил изпратил на Лилибет картичка за рождения ѝ ден миналата седмица. Кралското семейство не е обявило публично големия ѝ ден, но не е известно как семейството е отбелязало празника в личен план. Съобщава се още, че кралят е близък с внуците си от принц Уилям и Кейт, но не е ясно дали разривът между него и другите му внуци се дължи на емоционална дистанция или на голямото физически разстояние помежду им.

Дали диагнозата на Чарлз III ще го сближи с най-младите членове на семейството му отвъд Океана, докато все още има време, предстои да разберем, предаде Woman.bg.