0

К ралицата на сапунените опери Сюзън Лучи се намира в добро здраве след втора спешна сърдечна операция, извършена през миналата година. Неостаряващата актриса от „Всички мои деца“ и „Подли камериерки“ разкри подробности за състоянието си по време церемонията на 75-ите годишни награди на гилдията на писателите.

„Справям се наистина добре“, заяви Лучи. През януари 2022 г. на актрисата беше поставен стент, след като лекарите установиха 80% запушване на артерия, причинено от холестерол. Това е втора сърдечна операция за звездата, която съобщи, че през 2018 г. е получила инфаркт. Тогава Лучи усетила дискомфорт в гърдите, а медиците установили, че изпълнителката има две запушени сърдечни артерии.

Сюзън Лучи разказа, че първоначално е пренебрегнала симптомите: „Мислех, че ще отшумят, но когато получих трети пристъп на болка, нямаше как да ги пренебрегна. Усетих голям натиск върху гърдите си, сякаш слон ме притискаше“, каза Лучи в интервю за „Добър ден, Ню Йорк“.

Лучи сподели, че нейният кардиолог, установил, че тя има 90% запушване на главната артерия и 75% запушване на съседен кръвоносен съд. Веднага й е направена спешна процедура, при която са й поставени два артериални стента в сърцето.

„Прибрах се у дома на следващия ден. Медиците ме информираха, че е било на 99% сигурно, че ако не съм обърнала внимание на болката, е нямало как да изкарам нощта“, разкри кралицата на сапунените опери. Днес Лучи е активист на Американската сърдечна асоциация.

Актрисата разкри пред People, че миналия януари отново е усетила симптоми. „Не можех да повярвам. След като в продължение на три години обяснявах на жените да не се страхуват да се обадят на лекаря, бях готова да пренебрегна болката“, коментира Сюзън Лучи.

76-годишната Лучи е откарана по спешност в лабораторията за сърдечна катетеризация, където й е поставен още един стент в сърцето.

Два месеца след тази процедура съпругът на актрисата Хелмут Хубер почина на 84-годишна възраст. Двойката минава под венчилото през 1969 г. и се радва на 54 години съвместен живот. Лучи и Хубер имат две деца - дъщеря Лиза на 47 години и син Андреас на 34 години. 

„Липсва ми! Той беше любовта на живота ми. Беше грижовен, забавен и умен“, описа покойния си съпруг Лучи.