0

Б ританският крал Чарлз III се скарал с кралица Камила заради поканата на принц Хари на церемонията по коронясването. Това съобщи Radar Online, позовавайки се на собствен източник. Твърди се, че съпругата на монарха "побесняла" заради присъствието на най-малкия му син на церемонията, предава БГНЕС.

„Камила е съгласна с принц Уилям, че тази стъпка е била проява на безгръбначност и Чарлз е трябвало да изгони Хари и Меган от кралството, давайки да се разбере, че предателството им няма да бъде толерирано“, каза източник, близък до двора.

Той също така твърди, че Чарлз III на свой ред е раздразнен от неуважителното отношение на Камила, която непрекъснато критикувала решенията му. Според него двойката не може дори да вечеря без постоянни спорове и без да излее раздразнението си върху персонала на Бъкингамския дворец.

В противоречивата мемоарна книга, издадена на 10 януари, принц Хари обвини Камила, че е предоставила на таблоидите информация за него и съпругата му Меган Маркъл. Освен това в интервю за американската телевизия CBS ден преди пускането на мемоарите си той нарече мащехата си „опасен злодей“.

Чарлз III беше официално коронован в Уестминстърското абатство в Лондон на 6 май. Принц Хари отлетя за церемонията, но веднага след нея се върна в САЩ, без да участва в други церемониални събития.