0

"Мога да кажа, че много жени в моя живот са ми протягали ръка. Аз сама също съм се дърпала за косата. Благодарна съм, че е имало жени, които в най-тежките моменти са били до мен, хвърляли са светлина върху пътя, който е бил в мрак".

Това сподели Красимира Хаджииванова в специално интервю за Edna.bg.

Юлиян Христов

Красимира, бе една от трите успешни жени, които разказаха своите истории и ни предизвикаха не просто да мечтаем, но и ни вдъхновиха да постигаме целите си по време на специалното събитие на Edna.bg "Историите на Edna жена: Пътят към успеха", което се проведе на 15 октомври.

Позната е още като Красита и е основател на родителската медийна платформа "Майко Мила" и на социалното предприятие "Оле Мале". Тя е част от стендъп формата "Три жени на микрофона". Работи в различни онлайн медии от 2001-ва година. Има и собствен блог "Животът от нещата", както и книга със същото заглавие.

Юлиян Христов

Какво каза тя пред камерата на Edna.bg, вижте:

- Коя е жената, която е оставила най-ярък отпечатък върху личността ти днес и е твое вдъхновение?

- Майка ми. Тя се занимаваше с писане. Чувството за хумор и погледа върху живота съм ги взела от нея. Тя ме е въвела в първите книги, които са оформили моя поглед върху нещата. От нея се запознах с О. Хенри, Удхаус и много други автори.

- А с какво те вдъхновиха останалите дами по време на събитието? Какво ще си „откраднеш“ от тях?

- Много ми хареса постоянството на Даниела. Аз страдам от непостоянство. От Гери тази топлота и дипломатичност. Бих си взела по малко от двете, за да ги съчетая с моята същност.

- Кой е твоят най-пиков момент в кариерата към днешна дата?

- Раждането на детето не е част от кариерата, но ме подтикна да се захвана с нещо, което не съм си представяла, че ще правя. Това е характерно за много жени. След като родят откриват неподозирани страсти и посоки, в които да се втурнат. Моята препоръка към тях е да ги изследват и да тръгват смело.

- А кой е най-преломният?

- Много трудни моменти е имало, по-скоро са били лични. На мен винаги личният живот ми влияе и на професионалния. Стягала съм се и съм продължавала напред.

- Чия подадена ръка никога няма да забравиш?

- Мога да кажа, че много жени в моя живот са ми протягали ръка. Аз сама също съм се дърпала за косата. Благодарна съм, че е имало жени, които в най-тежките моменти са били до мен, хвърляли са светлина върху пътя, който е бил в мрак.

- Коя е следващата ти мечта за сбъдване?

- Голямата мечта е да развивам повече бизнеса, който имам. Да покорявам повече сцени, всъщност това много ми хареса. Не съм предполага, че това ще бъде толкова активна част от живота ми.

В момента имаме стендъп шоу, с което гастролираме в Европа. За първи път излизам в Европа на турне. И искам да кажа, че това е една изключителна среща с българи, които живеят в чужбина. Те са жадни за срещи с български артисти, искат да чуят българско автентично съдържание, да се смеят, да съпреживяват неща, които са останали назад в миналото. Те не присъстват толкова в живота, който е в България в момента. Животът на сцена е нещо, което много ме привлича и бих искала да изгрея и там по-стабилно.

- Какво ще пожелаеш на всички читателки на Edna.bg, които искат или вече развиват собствен бизнес?

- Да се научат да казват “не“ на хора, на ултиматуми, които ще им бъдат поставени. Да се отказваш не е проява на слабост, напротив - проява на сила е. Така че да се научат да отказват, аз се научих доста късно и продължавам да се уча.

Другото е да не се отказват от себе си, от това, което искат да направят. Да не правят толкова много компромиси и да се отказват от нещата, които искат да постигат, защото времето минава и в края на краищата, ако един ден просто си кажем, че сме се отказали в името на нещо, което може да съществува паралелно с бизнеса, с идеята, с каузата ти, по-добре е да направиш усилията сега и да развиваш и двете. И пак казвам, ако трябва да се откажеш, го направи, защото не става, но не просто защото някой ти го забранява или някой ти поставя ултиматуми. Най-важното е да зависите само от себе си. Това в някаква степен е валидно за всички жени.


Събитието на Edna.bg "Историите на Edna жена: Пътят към успеха" се осъществи с подкрепата на нашия генерален спонсор VISA и тяхната инициатива SHE'S NEXT България, за която може да разберете повече тук, както и с нашите основни спонсори от MINI, верига магазини "Рени" и JTI.

Вижте и ексклузивни кадри от събитието в нашето първо видео!