0

К рисчън Бейл благодари на човека, който неволно му е помогнал да стане звездата, която е днес: Леонардо ди Каприо.

Актьорът приписа своя успех на Ди Каприо за това, че отказал роли във видни филми, за които впоследствие успял да се яви на прослушване и да ги получи.

„Вижте, до ден днешен всяка роля, която някой е получил, е само защото някой друг не я е искал“, каза Бейл в интервю пред GQ.

По думите му Ди Каприо първи получавал предложенията за роли. 

Бейл сподели още, че се възхищава на Ди Каприо, че може да избира ролите си, в които да влиза, като по думите му можел да "избере всичко, което да прави". 

"И това е добре за него, защото той е феноменален", заяви актьорът.

Бейл даде да се разбере, че никога не се е сърдил, ако някой режисьор предпочете звездата от "Титаник" пред него. 

"Не. Знаете ли колко съм благодарен, че получавам някакви роли? Искам да кажа, че не мога да правя това, което прави той. А той го прави великолепно", сподели Бейл.

Една по-конкретна роля, която Ди Каприо е отказал, е серийният убиец с брадва Патрик Бейтман във филма на ужасите от 2000 г. „Американски психопат“.

Когато Ди Каприо в крайна сметка се отказал от проекта, Бейл успял да вземе ролята, която по-късно го катапултира към успеха.

В интервюто пред GQ, Бейл говори и за участието му във вселената на Марвел. Той влезе в ролята на Гор, богът касапин. 

Бейл сподели, че да играе пред зелен екран за проекта на Марвел е било „монотонност“ и че не можел да „разграничи един ден от следващия“.

„Това е първият път, когато правя това. Искам да кажа, определението за това е монотонност. Има добри хора. Има други актьори, които са много по-опитни в това от мен. Може ли да различите един ден от следващия? Не, категорично не. Нямате идея какво да правите. Дори не можех да различа един етап от следващия. Те продължаваха да казват: „Вие сте на Етап три.“ Е, това е като „Кой е този?“ „Синият“. Те си казват „Да. Но ти си на седма сцена.’ ‘Кое е това?’ ‘Синият.’ Попитах: ‘Ъъъ, къде?’”, спомня си той.

Бейл каза, че не е направил опит да остане в образа на Гор между дублите.

„Това би бил жалък опит да се направи това“, каза той.

Наскоро Бейл каза, че трябва да се „изолира“ от колегата си Крис Рок на снимачната площадка на „Амстердам“, защото той е „толкова смешен, че не можех да играя“.