0

К риско, Папи Ханс, група P.I.F. и победителят от "Като две капки вода" Владо Михайлов ще забавляват публиката на тазгодишното издание на "Парк фест". Култовият фестивал е част от Календара на културните събития на Столична община в раздел „Значими събития“ и от календара на Фондация „София- европейска столица на спорта".

Фестивалът ще предложи не само музика на живо, но и уникално шоу с дронове. Циркови артисти, спортни занимания също са заложени в програмата на събитието, което започва на 8-и юни в парк "Студентски" в столичния Студентски град и ще продължи до 11-и юни включително. Входът е свободен.

С подкрепата на Фондация „София-европейска столица на спорта“, всички посетители на Парк фест ще могат да се включат в безплатната, целодневна спортна програма на фестивала.

В зоната за спорт, гостите на събитието ще могат да практикуват любимото си спортно занимание на открито или да получат първите си уроци по бейзбол, художествена гимнастика, бадминтон, волейбол и др.

Ще има и арт класове с творчески занаяти от различни краища на света. Традиционно ще гостува и най-атрактивния пътуващ лунапарк у нас, както и Арт базар, представящ родните автори на ръчно-изработени изделия и сувенири. Посетителите ще се пренесат в пъстра фестивална приказка с тематичната декорация, която ще краси просторния парк "Студентски".