0

- Защо решихте да участвате в конкурса „Мис Родопи 2022“?

- Исках да участвам в „Мис Родопи“ още преди 2 години, но не успях поради пандемичната обстановка и сега реализирах това свое желание. Познавам конкурса от неговото начало и винаги съм го харесвала много. Смятам, че Родопи е една от най-магнетичните части от България и подобни събития помагат за популяризирането й.

- Очаквахте ли да спечелите?

- Исках и се надявах, затова се постарах да се представя добре и се радвам, че го спечелих.

- Увеличиха ли ви се ангажиментите след титлата?

- Да, определено. Даже бих казала, че това се случи в няколко посоки. За мен участието в подобни събития не е самоцел - „Мис Родопи“ за мен е засилка преди скок за „Мис България“.

- Върху какво ново работите?

- Работя върху организацията и появата си в нови проекти тази есен. Освен това се подготвям за стаж по специалността си в районен съд, тъй като образованието е приоритет за мен.

- Как преминава един ваш ден?

- Някои от дните ми са много динамични и изпълнени с различни неща, а други са посветени на семейството ми и задачите вкъщи. Далеч съм от ежедневната рутина на съвременните красавици, които прекарват времето си само в грижи за външния си вид - без да го неглижирам, полагам основната част от усилията си в професионален план.

- Какво е любовта за вас?

- Любовта за мен е най-чистото чувство, което трябва да те изпълва с щастие, позитивни емоции и мотивация да се развиваш, да бъдеш по-добър и отдаден на хората, към които тя е насочена.

- Откъде черпите вдъхновение?

- Вдъхновение черпя от всяка постигната цел, която ме мотивира да си поставям нови такива. В основата на вдъхновението ми към каквото и да било стои моята майка - тя е много амбициозна, интелигентна жена и никога не ми позволява да бъда в застой. Нейните постижения са високата летва, която гоня.

- Ако попаднете на самотен остров, какво бихте взели със себе си?

- Не какво, а кого. Със себе си бих взела семейството си.

- Кое е най-забавното нещо, което сте чували за себе си?

- Много неща не са кореспондирали изобщо с личността ми и това ги прави забавни. Моя позната си мислеше, че съм участвала в „Мис Плеймейт“ и това откровено ме развесели.

- Какво е нещото, което не бихте простили никога?

- Не бих простила неуважението към мен като личност и отсъствието на отсрещния човек в труден за мен момент.

- Коя беше последната книга, която прочетохте?

- „Ловецът на хвърчила“ от Халед Хосейни. Предишните бяха правна литература, ха-ха.

- Какво дете бяхте и за какво мечтаехте?

- Бях много живо и неуморно дете, каквато съм и сега. Мечтаех да стана певица, юрист като моята майка или журналист. Животът ме изправи пред различни избори, различни съревнования. Гордея се с всяко постижение.

- Пораснали, сбъднахте ли мечтите от детството си?

- Определено правя усилия в тези насоки - завърших право, също така планирам магистратура по публични комуникации в УНСС. В света на модата, където също плувам в свои води, бих споменала класирането на трето място на световния конкурс Miss Nation през 2020-а в Дубай. Регламентът на конкурса изключваше всякакви интервенции върху външния вид на участничките и именно затова тази челна позиция е толкова важна за мен.

- Откъде дойде интересът към правото?

- Както вече споменах, моята майка е юрист и когато кандидатствах право и журналистика, тя мъдро ми каза: “Завършвайки право, можеш да бъдеш журналист, но не и обратното“. От влизането ми в университета до завършването ми положих много усилия като тя винаги ми е помагала. Учила съм право година и половина в Полша и Холандия по програма за обмен. Изключително доволна съм от специалността си и гледната точка към живота като цяло, която ми дава.

- Ако можехте да работите рамо до рамо с ваш идол във вашата професионална сфера, кого бихте избрали?

- Независимо в коя сфера работи човек и кой е негов идол, той винаги трябва да стреми да общува с хора, от които може да научи нещо и да се мотивира да се развива. Както посочих горе, радостна съм, че проф. Любомир Стойков ще ми преподава - в тази сфера той е мой идол. Качествените юристи са много, като моята майка е изключителен професионалист, от която цял живот имам радостта да се уча.

- Спортувате ли и как поддържате форма?

- Напоследък бях в застой, защото се явявах на държавни изпити и загубих навика си да тренирам, но започнах отново да ходя на фитнес.

- Кое е първото нещо, което правите сутрин, когато се събудите?

- Първото нещо, което правя, след като се събудя, е да си направя кафе, преди това не съм способна да общувам или да разсъждавам, ха-ха.

- А кое е последното нещо, което правите вечер, преди да си легнете?

- Напоследък, преди да си легна, гледам комедии и гушкам кучетата си.

- Какво си пожелавате?

- Пожелавам си близките ми да бъдат здрави, да не спирам да се развивам, да бъда щастлива, успешна и да имам късмет. А след това си пожелавам да срещна качествен партньор и да си създам голямо семейство.