0

Н ай-накрая Кейт Мидълтън се показа. След съкрушителния удар, които сама си нанесе с ретушираната снимка, принцесата на Уелс се появи на фермерски пазар, видимо остслабнала със съпруга си, скрит зад козирката на шапката си. Уилям и Кейт бяха уловени от папараците на “The Sun”. 

Според кралските анализатори това е добре премислен ход, с който монархията цели да разсея надвисналите облаци на двореца Уиндзор след серия от медийни скандали. 

Въпреки това обаче конспиративните теории за болестта на Кейт се множат. 

Сред последните слухове, които циркулират за здравословното състояние на Кейт Мидълтън, спекулациите, че принцесата е претърпяла илеостомия, набират сила. Деликатна намеса, която може да оправдае конфиденциалността, показана от двореца и цялото кралско семейство по отношение на здравето на бъдещата кралица на Англия. Но какво е това?

Илеостомията е хирургическа операция, при която се създава външно отклонение на крайната част на тънките черва - отвор в корема, който позволява дренажа да събира чревния материал в торбичка. Решение, което може да бъде временно и обратимо, в случаите, когато се очаква възстановяване на чревната функция, но може и да бъде постоянно. 

Има няколко медицински състояния, които може да наложат създаването на подобна торбичка, включително възпалителни заболявания на червата, като болестта на Корн, улцерозен колит или дивертикулит, които могат да доведат до сериозни усложнения като перфорации или фистули. Има вродена болест на Хиршпрунг, при която в някои части на тънките черва липсват нервни клетки, необходими за контролиране на движенията на червата.

Друга причина е ракът, който засяга червата и изисква отстраняването им. Но изборът да се прибегне до този тип операция зависи от размера и местоположението на отстранената част от дебелото черво. 

Въпреки че торбичките днес са по-малко въздействащи, отколкото в миналото, те все още се виждат под дрехите. Има коремни ленти, специално предназначени да ги скрият. 

Болничният престой при извършване на подобна интервенция обикновено варира от 3 до 5 дни, в зависимост от тежестта на проблема, довел до операцията, така че в действителност много по-малко от 13-те нощи, които Кейт прекара в лондонската клиника. Времето за възстановяване обаче съвпада - на тялото са необходими най-малко 3 месеца, за да се избегнат усложнения.