0

Л егендарната актриса Искра Радева стана баба за втори път и внучката й носи нейното име, научи „Телеграф“.

Дъщеря й Лени стана майка отново, този път на момиченце. „Даже не питах как ще я кръстят, макар че подозирах, че ще е на мен. Най-важното е да е жива и здрава. Не исках да им се меся в избора, но ме трогнаха, като ми казаха“, сподели пред вестника щастливата баба.

Рокли

Малката Искра се е родила на 15 февруари, а на 40-ия ден й организираха тържество, известно като „погача“. Тогава за първи път бебето се показва на женската част от роднините и младото семейство спази всички ритуали, като единствените присъстващи мъже са били таткото Любо и баткото Криси. „Много хубаво тържество стана, весела компания събрахме от техни и мои приятели. Исето обаче проспа всичко през цялото време, само веднъж се събуди да хапне и пак заспа. И тя, и майка й бяха облечени в красиви лилави рокли“, разказа Искра.

Ген

Мама Лени е била в топформа, сякаш не е раждала. „И тя като мен - и аз като я родих, на 20-ия ден си закопчавах полите, а на 30-ия ден водих със Стефан Данаилов новогодишна програма. Не напълня много, само на коремче, макар че си имаше хубав апетит, но явно си е ген“, обясни Радева. Тя намира време за гледането на внучето и са изкарали цели 5 дни, докато младата родилка е била командировка. „Почна вече да ме върти на пръста си - като е в леглото, започва да реве, като я взема на ръце - спира. Може да стане актриса. А като се прибрахме от родилното, Криси се беше надвесил над леглото й и й говори: „Аз съм твоят брат, чуваш ли ме“. Не смее да я гушне, но му говорим, че трябва да я пази и защитава“, разказа още актрисата.

Започва нова пиеса

През пролетта Искра Радева и нейният театър „Искри и сезони“ започват работа по нова постановка. „Харесала съм една много хубава пиеса, съвсем скоро събирам екипа и започваме репетиции“, сподели актрисата и продуцент. Днес тя ще играе в хитовата постановка „Женско царство“ заедно с колегите си Мария Статулова, Елена Кънева, Теодор Елмазов, Веселин Цанев в Медковец. „Ще гостуваме там за трети път. Много е хубаво, когато кметовете на малките населени места имат отношение към културата. Хората там нямат възможност да идват до София, за да гледат различни постановки, затова се радвам, че ни канят и това се превръща в традиция“, сподели още Радева.