0

В исоко кръвно отмени дългоочаквания рецитал на Севдалина и Валентин Спасови в летния театър в Сандански, научи „Телеграф“.

Изпълнителите на първия хит от Пирин Фолк „Сине, сине“ бяха планирани като черешката на тортата в юбилейното 30-о издание, но това не се случи, а новината неприятно попари почитателите им. Водещите Даниела Колева и Ники Николов изненадващо обявиха, че любимците на публиката няма да пеят заради здравословен проблем, без да уточняват какъв и на кого.

До последно

„Сестрите на Севда ми се обадиха, че са чели някъде, че е припаднала на сцената по време на репетициите, но това не отговаря на истината, защото тя дори не стигна до репетициите. Не се чувстваше добре през нощта, сутринта й беше лошо, беше вдигнала кръвното. Затова я оставих в хотела да си почива, а аз отидох сам на репетицията, за да кажа на хореографа за ситуацията. До последно чакахме да се оправи и в последния момент отменихме участието си в рецитала“, разказа пред „Телеграф“ композиторът и певец Валентин Спасов.

Знак

Той сподели, че са били още от петък в Сандански, където Севдалина Спасова е журирала първо в Детския Пирин Фолк, а в съботната вечер е поставяла оценки и в конкурса за изпълнителско изкуство. „Не мога да си обясня какво стана. Чувстваше се добре и затова приехме поканата. Не беше така критично положението както в началото на годината, но явно беше някакъв знак. Ние имаме нови песни и идеи как да ги реализираме, имахме и много покани за участия това лято, но решихме да ги отложим, докато Севда се възстанови напълно“, сподели музикантът. Той каза още, че съпругата му не е постъпвала в болница, а само се е консултирала с лекар. „Имаше нужда да легне, да пие вода и да си почива. Сега се възстановява вкъщи. Неприятно е, но сме се отдали на мълчание и почивка“, добави Спасов.