0

Б икините на Кари Фишър от "Междузвездни войни" бяха продадени на търг за 175 хил. долара.

Емблематичният златен костюм, който включваше и халки и гривни за бедрата и беше носен от покойната актриса, когато героинята ѝ принцеса Лея беше заловена и окована във вериги от Джаба Хът, мина под чука на Heritage Auctions в Далас в петък (26 юли).

Костюмът от "Междузвездни войни" е един от най-емблематичните в историята на киното, но Кери - която почина през декември 2016 г. - призна по-рано, че си е помислила, че режисьорът Джордж Лукас се е пошегувал, когато ѝ го е показал.

На търга беше продаден и миниатюрен звезден изтребител Y-Wing, използван в мисията за унищожаване на Звездата на смъртта в "Междузвездни войни: Епизод IV - Нова надежда", за огромната сума от 1,55 млн. долара след съревнование в наддаването, пише "Контакт Мюзик".

Моделът беше една от само двете миниатюри на филма "hero" Y-Wing, построени от екипа за визуални ефекти на Industrial Light and Magic.От аукционната къща "Херитидж" заявиха, че той "никога не е виждал дневна светлина", предаде БГНЕС.

Продажбата включваше лотове от други филми, като пръчка, използвана от Даниел Радклиф в "Хари Потър и затворникът от Азкабан", беше продадена за 52 000 долара.

Реквизит на чук, използван във филма "Тор", беше продаден за 81 000 долара, а костюм, носен от Маколи Кълкин в "Сам вкъщи", беше продаден за 47 500 долара.