0

Б ританският културист гигант Мартин Форд си хареса златни калашници от магазин в София. Това разкри самият той в социалните мрежи. Той е у нас за снимките на новата версия на фентъзи приключенския филм „Червената Соня“.

Мечове

В неделния ден обаче имаше почивка и реши да се разходи в центъра на столицата заедно със своя колега Майкъл Биспинг, който е пенсиониран майстор на смесени бойни изкуства, състезател в средна и полутежка категория на UFC. Разходката си двамата документираха със снимки и разказ. „Успях да намеря прекрасен магазин за сувенири за децата. Може би е добре, че магазинът беше затворен снощи или Майк щеше да се събуди с мечове и златни АК-47 в стаята си, готов да ги вземе отново“, написа Мартин Форд. Той публикува три кадъра към думите си – витрината на магазина, двамата исполини, изтъпанени пред пушките, и колегата му как се радва като дете на гледката. Спортистът актьор призна и че е имал една съвсем обикновена нощ от натоварената си програма в последно време. Но също така е била една от най-забавните му вечери и смята, че и през следващите няколко месеца, през които ще е в България, ще бъдат такива въпреки ангажиментите му в Киноцентъра в Бояна. „Пригответе се за някои страхотни истории, които предстоят“, добави англичанинът.

Пощальон

Мартин Форд е истинско чудо на природата – висок е 203 см и тежи около 145 кг. Участвал е във филмите „Бойка: Безспорен“, „Фаворитът“ и „Кингсмен: Златният кръг“, „Случайният човек“. Бил е състезател по крикет, но заради контузия се е отказал. Женен е за Саша Стейси от 2009 г., с нея имат две дъщери – голямата на 10, малката на 5. Колегата му Майкъл Биспинг започва да тренира жиу-жицу още на 8, а на 15 се състезава като аматьор в предшественика на съвременния ММА. Същевременно е работил като пощальон, мазач, тапицер и продавач. През 2019 г. е въведен в Залата на славата на UFC. Също се снима в няколко филма като „Завръщането на Ксандър Кейдж“, сериала „Върхове близнаци“, „Бърлогата на крадците“. Със съпругата си Ребека имат три момчета, които са тръгнали по неговите стъпки. Когато не са на снимки в Бояна, двамата могат да бъдат видени често във фитнеса на луксозен хотел в центъра на София. „Страхотна неделна тренировка с тази легенда Мартин Форд. Епична тренировка, страхотен смях и добър разговор. Страхотно е да работя с него и невероятния актьорски състав по тази продукция тук, в България“, пише в социалните мрежи Биспинг.

Астерикс и Обеликс

Един от популярните български актьори също засече Мартин Форд във фитнес залата. Става дума за Леарт Докле, който се прочу като Боксьора от хитовия кримисериал на NOVA “Братя“. Той си публикува две снимки с гиганта и написа, че се е почувствал на 14. Последователите му се пошегуваха, че са като Астерикс и Обеликс. „Малко крачетата на Боксьора ги няма, но всичко друго е топ“, „С една ръка можеш да го набиеш“, проявиха чувство за хумор почитателите му. „Той е много благ и мил човек, пичага е. Проведохме кратък приятелски разговор и мога да кажа, че не е това, което изглежда“, коментира пред „Телеграф“ Леарт Докле.