0

Л иана Антонова и Манфред Круг са се целували скарани на снимките на най-любовната сцена в култовия филм „Старинната монета“.

Това разкри пред „Телеграф“ легендарната певица и актриса, която на 3 октомври отпразнува рождения си ден. „Снимахме на няколко места по Черноморието - Слънчев бряг, Балчик, Несебър и другаде. За мен беше първи филм, а за Манфред Круг - двадесет и първи. Ставах в пет часа сутрин за грим, а после чаках с часове, тъй като поради новоизникнали проблеми или препятствия, дължащи се на лоша организация, трябваше да снимаме в късен следобед. На слънце не ми даваха да стоя, за да не почернея много, не обядвах, защото бях гримирана - чаках. Снимаше се с една ръчна камера, която постоянно се повреждаше. Просто да полудееш! От нерви получих остра форма на гастрит. Манфред също нервничеше, а се оказа и с доста конфликтен характер. За кратко време успя да направи така, че целият екип го ненавиждаше“, разказва звездата.

Нрав

Тя се стараела да го приема чисто професионално и да се абстрахира от неговия нрав, но това се оказало невъзможно. Като представител на зодия Овен немецът се врял навсякъде и се налагал. “Търпях го, докато се опита да се меси и в личния ми живот с непрекъснати забележки в области, от които нямаше понятие. Един ден, както бях полегнала, влезе в стаята ми и виждайки на стола елегантното ми бельо от черен копринен сатен с дантели, купено от най-луксозния виенски бутик и за което бях дала състояние, повдигна го с два пръста гнусливо и рече „Тоя боклук чий е?“. Попитах защо да е боклук, като е най-изящното бельо за съвременния стандарт и елеганс, а той отвърна: „Истинската жена носи само бяло и само памучно бельо - това е боклук. Веднага да го изхвърлиш!“. Чашата на търпението ми преля. Вместо бельото изхвърлих него от стаята си и престанах да му говоря“, разкрива Лиана. Режисьорът Владимир Янчев изпаднал в паника, тъй като предстояло заснемането на любовната сцена, за която се изисквало много откровеност и топлота между актьорите. Въпреки това тя му обещала, че ще се справи професионално и идеално с епизода. 

Рога

Било е почти краят на октомври, дните позахладнели, а водата – доста студена за къпане. Снимали в пуст отрязък от плажовете на Несебър. Ето разказа от първо лице какво се е случило: „Влязъл на определеното място вътре в морето, Манфред бавно излезе от водата, разменихме съответните реплики и когато според сценария ме прегърна и понечи да ме целуне, аз, знаейки от досегашната практика, че първият дубъл при нас е проба, си обърнах главата встрани. Манфред явно не е бил предупреден, помисли, че го правя нарочно, и се взриви от яд. Бутна ме грубо и се разкряска: „На мен ми се пречи да работя! Не може да се снима така!“. Отидох при него, помолих го за извинение, а той не искаше да чуе. И отново без зачитане на режисьор и екип навлезе във водата. Като излезе на брега, аз казах репликата си, наметнах го с пешкир, той ме прегърна пламенно, целувахме се професионално и когато ме вдигна и ме понесе на ръце, както бе според сценария, си показа рогата. Беше с гръб към камерата, а аз с лице, и докато ме целуваше, ми наговори куп гадости на немски от рода на „Нафукана гъска, надменна...“ не помня какво си... Когато аз бях с гръб към камерата, му наговорих всичко, което ми хрумна на английски, защото немският ми не позволяваше такава изобретателност: „Немски дришльо! Дебелак! Грубиян! Егоцентрично копеле!“. Мога да кажа, че ми беше толкова забавно, та се вживях в това, което правех, и за онова, което хващаше камерата, беше много добре, но тук Манфред загуби самоконтрола си на актьор. Вместо да продължи да ме носи и целува, докато режисьорът каже „Стоп!“, той нарочно разтвори ръце и ме пусна да падна направо на пясъка, след което си тръгна ядосан. Все пак освен разменени реплики до бой не можа да се стигне. Жалко за любовната сцена, че не я изпипахме както трябва, и по-късно видях на материала, че нищо не се е получило“.

Щяла да загине с мотора на Григор Вачков

По време на снимките на „Старинната монета“ Лиана Антонова е щяла да загуби живота си при сцената с мотора с кош, на който се вози заедно с Григор Вачков. „В продължение на дни няколко инженери измерваха наклона на отрязъка от шосето, където щеше да лети откъснатият от мотоциклета кош заедно с мен, изчисляваха теглото ми, това на коша, ускорението, което щеше да се получи при съответната скорост, всичко беше изпробвано няколко пъти и движението по пътя бе спряно. Когато заснемахме епизода, аз се бях съсредоточила в онова, което вършех вътре в коша - движенията ми трябваше да са много бавни, за да може после да бъде направено на бърз каданс. Изобщо не забелязах, че кошът се е отклонил от правата линия, по която трябваше да лети, набрал е невероятна скорост, каквато не бе предвидена, и се носи право към края на шосето, опиращо в дълбока урва, почти пропаст. Тоя възможен вариант никому не бе минал през ума“, спомня си примата на джаза. Тя изхвръкнала от коша и паднала от шосето, без да разбере какво е станало. „Само за две секунди целият снимачен екип и наблюдаващите с викове на ужас дотичаха и ме наобиколиха. Слава Богу, не бях наранена, но можеше да се случи и непоправимото. Володя Янчев ме прегърна полуразплакан и дълго ме държа в обятията си, благодарейки гласно на Бога, че не ме загуби от малко недоглеждане. Беше толкова развълнуван и изплашен (както и целият екип), че обяви почивка до края на този ден. Потресени, всички ме прегръщаха, само аз не можех да включа, че, както се казва, живеех втори живот. Взе се решение да не се разгласява случката, най-вече заради майка ми, която също работеше за тази продукция и шиеше тоалетите ми“, добавя любимката.