0

С марттелевизор получи за рождения си ден големият народен певец Володя Стоянов, похвали се пред „Телеграф“ самият той.

„Подариха ми го децата. 32 инча е, за работната ми стая в Петрич е, за да мога да си гледам клиповете. Вече имам официален канал в YouTube - внучка ми Жени го направи и качва в него клиповете и концертите ми. Сега ги чакам да си дойдат за Коледа да го включат, че не му разбирам много“, сподели Войводата.

Торта

Той е отпразнувал рождения си ден по домашному в София с децата и трите си внучки. Почерпил ги е с червено вино, а за фон са звучали хубавите му авторски песни. В разгара на купона е взел китарата и ги е поздравил с няколко любими парчета. Приятелите си ще черпи на ресторант през цялата следваща година, тъй като са много и не може да ги събере на едно място. Майка си е гостил с торта, а през целия ден е получил над 300 честитки, заради което му се наложило два пъти да зарежда батерията на мобилния си телефон.

Стоичков

Певецът вече е сложил новогодишната украса на своя Духовен център в Петрич, а в него има и много интересни нови попълнения. „Мой приятел от Враца - Свилен, ми изпрати две бели смокини, които посадих в двора. Досега имах само черна смокиня, която е от турско време. Посадих и две лози. Нестандартни подаръци, но символични и във времето винаги ще се сещам за тези приятели. Имам подаръци и от Христо Стоичков - той много обича да пее моята авторска песен „Без любов не се живее“, сега ми изпрати спортен екип и дезодорант“, добави Володята.

Младост

Ден преди рождения си ден е снимал новогодишна програма за БНТ. „Снимките бяха в Благоевград, участваха Илия Луков и други мои колеги, както и танцови състави. Представих авторската си песен „Не отлитай, моя младост“, както и обичаната народна песен „Елено, керко“, каза още Стоянов. На 12 декември той ще изнесе благотворителен концерт в София за децата на загиналите полицаи, организиран от Венци Рангелов. В него ще участва и друг известен петричанин - Димитър Туджаров-Шкумбата, както и още любими изпълнители. Новата 2023 г. пък ще посрещне на язовир „Белмекен“, който се намира на 2626 м надморска височина. „Поканата е от млади хора, да пея на спортисти в Рила планина. Аз по принцип имам много приятели спортисти и за мен ще бъде истинско удоволствие“, допълни любимецът.

Издава 20-и албум

Володя Стоянов е готов с цели 4 нови албума, които ще пусне през новата 2023 г. Те са се натрупали толкова заради пандемията, в която усилено е творил, а сега ще ги и реализира. Най-вероятно ще ги представи и с голям концерт в София през пролетта. „В момента съм в библиотеката си и подготвям документацията за издаването им - за регистрацията в Министерството на културата искат напечатан текста на всяка песен. Така с тези 4 диска албумите ми стават точно 20“, сподели Войводата. Наскоро той стана почетен гражданин на Петрич заедно с още 6 свои съграждани, сред които и композиторът Светослав Лобошки.

Кама от Възраждането и нож от освобождението на Македония

В своя Духовен център в Петрич Володя Стоянов събира най-различни ценни исторически предмети. Той разказа за последните попълнения: „Българи от цялата страна ми ги изпращат. Една стара кама с дървен и метален обков - такава съм виждал само в музея на Левски. Според мен е от Възраждането. Друг нож с издълбана 1912 г., когато е освободена Македония от турско робство. В песните нали се пее сабя-дамаскиня и тази е една такава синкава, от много специална стомана от Дамаск. От фабриката за музикални инструменти „Кремона“ пък ми изпратиха китара, на която са гравирани моите инициали, в знак на благодарност за моите песни“, разказа още певецът.