0

Н ай-голямата турска звезда – 79-годишната Небахат Чехре направи разтърсващо признание. В едно от редките си интервюта актрисата говори за запомнящата си роля на Фирдевс в сериала „Забраненият плод“.

Набахат, която изглежда е пила от еликсира на младостта, разкри, че въпреки зашеметяващия си външен вид има своите задръжки пред обектива на камерата.

„Сценаристите поискаха моята героиня Фирдевс да започне връзка със значително по-млад мъж, но аз се възпротивих. Ако направите това, тази история ще бъде съсипана, нека не сваляме нивото на сериала, отвърнах аз. Успях да превърна амбициозната Фирдевс в най-благодатния персонаж в сагата“, спомня си Небахат Чехре.

„Не се целувам по принцип, не спя с друг човек в едно легло, това са моите правила. Публиката не желае да вижда подобни сцени след определена възраст“, споделя тя.

Мис Турция 1960 г. разказа и за целувките, които си е разменила със своя колега Фикрет Хакан на снимачната площадка на хитовата поредица „Йешилчам“.

„Не можах да създам закон за целувките в този сериал. Фикрет Хакан имаше лошия навик да облизва устните в сцени с целувки. Направо ми отхапваше долната челюст“, призна Небахат.

„Не можах да направя този закон за целувки в Yeşilçam. Фикрет Хакан беше човек, който облизваше устните си в сцени с целувки. Повярвайте ми, между нас нямаше никакви чувства, не е възможно да усетите нещо емоционално компанията на 50 души под прожекторите“.

Наскоро неостаряващата Небахат присъства на отриването на изискан бутик в квартал Нишанташъ в Истанбул, където се появи в рокля, която пази от 25-години.

„Много съм чувствителна към роклите и книгите. Аз съм организиран и подреден човек. Пазя книгите, които чета и като цяло обожавам да чета“, заяви тя.