0

П рекрасната двойка Лео Бианки и Лучия, които си казаха заветното „да“ преди месец в Италия, отлетяха на меден месец в Америка. „Още на втория ден от престоя ни един мил човек ни подари 4 билета за екскурзоводните бусчета“, споделя италианският готвач пред „Телеграф“.

,

 ,

Благородно

Първата спирка на четиричленното семейство беше Ню Йорк. „Имахме две много куриозни случки, още на втория ден се случи първата. Рано сутринта се запътихме да си купим билети за Bigbus. Това е бус, който те развежда из целия Манхатън. Докато се редяхме на опашка, дойде мъж на 50 години и започна да ни убеждава да вземем неговите билети, защото той и неговото семейство няма да успеят за обиколката. В началото си помислих, че лъже и иска да ни измами, затова му отказах, а той ми сложи 4-те билета в ръката и избяга. Беше ми нереално, но прегледах билетите и те бяха актуални за два дни.

,

 ,

Благодарение на този господин се возихме два дни цялото семейство безплатно. Препоръчвам с две ръце нещо настина много интересно и задължително да се купи. За наш късмет подарено”, разказва с усмивка Бианки.

В тези 15 дни в САЩ те обикалят в Ню Йорк, Лос Анджелис и Сан Франциско. „В NY бяхме 5 дни, а след това отлетяхме за LA. Разходихме се на много места, въпреки че Николо и Матия се изморяват бързо. В Манхатън има суперместа, бяхме в Boat, за да гледаме Статуята на свободата и моста Бруклин през нощта, уникална емоция. Бяхме на върха на Empire State Building, а гледката е страхотна, не може да се опише с думи.

,

 ,

За Central Park и четиримата си взехме колела, за да го обиколим, защото е огромен. Беше велико, страшно много хора се разхождат и всички са толкова различни. Заведохме децата да отбележат и уважение на Twins Towers и им разказахме подробно за този страшния ден на 11.09 за американците“, издава грижовният татко. „Искахме меденият месец да бъде 15 дни и решихме, че Америка е най-удачно, защото там ще ни бъде забавно всеки един ден.

Ако бяхме избрали някой остров, може би на първата седмица щеше да ни стане скучно. Другата причина е, че постоянно ползваме и разказваме истории на децата и на тях им е много интересно“, допълва още той.

Тенис

За голям късмет Лео Бианки успя да гледа мача на големия Григор Димитров в Ню Йорк, което ще остане един от най-ярките му спомени през цялата ваканция там. „За мача на Григор на първо място искам да благодаря на Георги Стоименов, мъж на Катерина Малеева, че беше в Ню Йорк с Григор и ми подари за два поредни дни билети. Като голям фен на тениса и приятел на семейство Малееви и на Григор си беше идеално да посетя това прекрасно място, където са играли само легенди.

Уникална емоция, всичко беше добре организирано, точно както само американците си могат. Изгледах един страхотен мач, прекрасна победа на Григор срещу още един шампион на тенис Андрей Рубльов“, споделя с радост готвачът. Семейството успя да изживее нещо също толкова вълнуващо в близост до Сан Франциско, а именно да посети затвора Алкатраз. 

,

 ,

Бързо хранене

Като естет в кухнята Лео не е особено очарован от заведенията на континента. „Повече ходим на заведения за бързо хранене отново заради момчетата ни. Те гледат американски влогъри, които показват такъв тип ресторанти, и заради тях искат да ги посетим. Също така е по-удобно, защото искаме да отделим максимално време на обиколките из забележителностите, а не да си го губим в търсене на хубави ресторанти, а туристическите улички нямат такива в близост.

,

 ,

На тези места има много различни видове бургери, пилешки хапки, но не мога да си представя да живея на такава храна. Това е абсурдно. Още на 2-рия или 3-тия ден започнах с търсенето на италиански ресторант. Намерих един много хубав, в който най-после можеше да ядем истинско место, вкусна паста и по-качествена храна. Много исках да опитам „Джой пица“.

Това е една от най-старите пици. Посетихме заведение, което я предлага, то работи от много години. Опашката е огромна, чакахме половин час за 2 тънки парчета. Няма нищо общо с качествената пица в Италия, но препоръчвам да се опита от всеки, който отиде в Щатите. Все пак и заведението е интересно, след като работи от толкова много време”, разкрива Бианки.

Подправки

Въпреки че от всяка държава кулинарната звезда научава по нещо ново за кухнята, този път смята, че няма да си открадне нито една рецепта, нито ще си напазарува подправки и пр. „Не вярвам да си взема някои специфични подправки. Където и да бях, никъде не ми хареса храната.

С Лучия си говорехме, че 90% от хората, които идват да живеят тук, си развалят хранителния режим. Трудно е да си намериш вкусна и качествена храна. Навсякъде по уличките е пълно със заведения за бързо хранене. Нищо не искам да си вземам, нито да си открадна рецепта. Ако отворя ресторант тук, със сигурност ще бъде най-вкусният”, казва той. „Посетихме и Hell’s Kitchen. Този формат идва точно от този квартал, в който ние отидохме. Малко хора го знаят това, защото е една малка дупка до Бродуей. Беше празно и нямаше никого, но в Лос Анджелис или Сан Франциско ще проверим да отидем.

Имам голямо желание да отида, голям фен съм им. Знам, че там отново ще ядем американска кухня и няма да бъде нещо уау. Имаме подарък за децата, да отидем в Юнивърс студио, намира се в Холивуд. То е пълно с атракции и ще бъде много вълнуващо със сигурност”, споделя Лео.

След като се прибере, стартира школата за готвене

След като меденият месец на Лео и Лучия приключи, двамата се прибират в България и се захващат с работата на пълни обороти. Голямата мечта, която съвсем скоро Бианки ще сбъдне, а именно школата за готвене. „Октомври месец ще стартираме всичко. Ще има един шеф, който ще преподава за хлябове, друг, който само за различни видове паста, още един, който ще плейтва – дизайн на чинията, ще има пицар, който ще разкрие нов начин – пица гурме“, споделя самият той.

Припомняме, че в школата може да се запише всеки един човек, който има интерес, тъй като ще има курс за аматьори и за професионални готвачи.

Би отворил ресторант в Санта Моника

Кулинарната звезда не си представя да живее в Америка, особено в едни от най-посещаваните й туристически квартали. „В Манхатън не бих живял със сигурност. Може би и на американците не им харесва. Лудница голяма е, ако живееш в по-хубав квартал, сигурно е по-добре, но тук не се живее”.

Въпреки това Лео вече е посещавал много градове в Щатите и има място, на което иска да се връща многократно. „В Санта Моника винаги ми се е връщало, бих отворил ресторант там и бих живял, но това е една почти невъзможна мечта, защото живеем в България.

Там ни е животът, бизнесът, който сме развили с големи усилия, и не може да се откажем от него”, разкрива самият той.