1

Д ебора, момичето, което след обезобразяването ѝ с макетно ножче, обедини в мъката и страданието си всички българи, днес показва, че животът продължава, че той има смисъл и човек може да е щастлив, въпреки всичко.

Момичето получи заплахи за живота си, а и носът й бе счупен. За да бъдат зашити ужасяващите рани на Дебора, някои от които бяха 2 см дълбоки, лекарите направиха над 400 шева. За престъплението бе погнат бившият приятел на момичето Георги Георгиев. В момента срещу него тече дело. 

Оптимизмът ѝ личи от смелостта, с която показа всичките си белези на плажа.

 Никой нямаше и да знае за момичето от Стара Загора, ако то не бе зверски нарязано с макетно ножче от ревнивия си приятел.

След кошмарната травма, която ѝ бе нанесена - и физическа, и душевна, тя прояви смелост и сега е пример как може да се продължи напред, въпреки всичко.

В профила си в  Instagram Дебора позира в една и съща поза с баща си сега и преди 10 години, като написа: „10 годинки разлика“.

"Не е измислица морето и щастието съществува", написа тя, цитирайки едни от най-популярните стихове на поета Христо Фотев.

Оптимистично е, че толкова хора я подкрепиха, а сега тя връща жеста с куража си, с който показа на света, че многобройните белези по тялото не могат за я загрозят, както не могат за загрозят душата ѝ и вече е пример за много хора с тежка съдба.

Тя събра стотици харесвания в мрежата, одобрителни коментари за куража ѝ и насърчаващи думи да бъдещето ѝ.

Наскоро Дебора започна работа в салон за красота в столицата, където продължава да създава красота.

И както е казал поетът - само болката създава хора, тя може да унищожи,  но може и да бъде първата стъпка към ново начало.