0

Р апърът Лил Уейн уволнил личния си готвач веднага, след като тя го заряза във Вегас, за да се справи с неотложна семейна спешност. Това твърди жената в ново дело срещу изпълнителя.

Морган Медлок заведе дело срещу рапъра за неправомерно прекратяване, отмъщение и редица незаконни практики, на които била подложена, когато той я наел по-рано тази година, само защото е отишла да помогне на ранения си син.

Според документите, получени от TMZ, Медлок описва пътуване до Вегас, като е категорична, че е изпълнила своите задължение, а именно да готви на рапъра. Събитието на което е бил Лил Уейн е било във връзка с Денят на паметта в САЩ, в който се почитат за гиналите военни.

Нещата вървели гладко, докато Медлок не била уведомена за травма на главата на сина й, заради която е бил хоспитализиран.

Очевидно Медлок е искала да се върне в Лос Анджелис възможно най-скоро, но твърди, че Уейн и другата част от компанията прецакали обратния полет, като готвачката получила обяснение, че забавянето е заради товаренето на самолета.

Вместо да стои и да ги изчакйа да се съберат, Медлок се е измъкнала с отделен полет – уведомявайки асистента на Уейн за ситуацията и смятайки, че те ще разберат.

Вместо това тя твърди, че е била уволнена.

Медлок казва, че след като тя излетяла с друг полет, екипът на Уейн продължил да я пита дали искала да напусне – на което тя отговорила ясно: „Не“.

След като се оправила със сина си, Медлок се опитала да се върне в на работа като главен готвач, но получила хладно отношение.

Медлок твърди, че някой от екипа на Уейн й е изпратил неприятно съобщение за довиждане и по-късно официално й е казано, че ще бъде освободена със съобщение от Уейн, което гласяло, "кажи на готвачката Морган, че това няма да проработи". Това твърди тя в делото.

Според нея уволнението й е в разрез с кодекса на труда в САЩ, защото била уволнена, защото искал да се погрижи за раненото си дете.

Готвачката иска поне 500 000 долара от Уейн за несправедливостта.