0

Н а 300 лв. е надула цената на билетите за тазгодишното си турне Лили Иванова, видя „Телеграф“. Естрадната прима обяви, че стартира концертната си обиколка с 15 рецитала в 13 града. Тя ще започне на 10 май в Благоевград и ще приключи по традиция в зала 1 на НДК в София, на 15 и 16 декември.

Разходи

Именно в столицата са най-скъпите билети за нейните изяви през годината. Сега те са по 300 лв. за място, което е само със стотачка по-евтино от тези за спектакъла на световноизвестния Джон Малкович. „В самотата на памуковите полета“ в Народния театър „Иван Вазов“ от преди дни. Само преди три месеца Лили приключи най-мащабното си турне през последните години в най-голямата ни зала „Арена София“ и там най-скъпите билети на първите 10 реда бяха по 250 лв. Екипът на певицата е калкулирал, че увеличавайки се всички разходи по шоуто, трябва да се вдигне и сумата за вход. Но за щастие на най-големите й почитатели, това се случва само в най-скъпата категория – на местата в оркестрината пред сцената. За балконите и сега се предлагат билети за 60 лв. Следващите ценови групи са 90, 120, 140, 160, 200 и 250 лв.

По две

Любопитно е, че за първи път Вечната Амбър на родната естрада си продава талоните за вход на концертите си през новата платформа „Купи билети“. Другата новина е, че освен в София, ще изнесе два концерта и във Варна. Но докато в столицата изявите й са една след друга, то край морето ще бъде за сефте на 14 юни в Летния театър, а към края на турнето ще се върне пак на 28 ноември, този пък в Двореца на културата и спорта. Цените и за двата концерта са от 70 до 160 лв. В останалите градове билетите са от 70 до 140 лв., а датите са както следва: 16 юни – Велико Търново, 20 юни – Плевен, 7 август – Бургас, 9 август – Созопол, 12 август – Пловдив, 17 август – Стара Загора, 4 септември Добрич, 18 септември – Враца, 20 септември Хасково и 26 ноември – Русе. До звездата на сцената ще бъдат музикантите от „ЛИ оркестра“: Ангел Дюлгеров - китари, цигулка, Огнян Енев - пиано, тромпет, саксофон, Иван Йорданов - Чери – китари, Христо Михалков - бас китара, Орлин Цветанов – цигулка, Росен Ватев - ударни, перкусии, и LaTiDa – беквокали.