0

Л юбимият певец на родните меломани Любо Киров започва турне, което включва концерти в големите градове в страната. Първата спирка е на 2 август в Античния театър в Пловдив, съобщават от екипа на певеца.

Гости

След като завладее Пловдив, Любо и колегите му продължават към Бургас, Варна, Стара Загора, Велико Търново и Русе. В София концертите ще бъдат в две поредни вечери в зала 1 на НДК. На сцената отново ще има група и много гост-изпълнители, допълват организаторите. "Всяка среща с публиката на живо е безценна. Енергията на хората, чиито лица виждам срещу себе си, правят тези събития незабравими. Любовта и подкрепата им се усеща истински и най-силно на концертите. Затова и тази година искам моите срещи с публиката да бъдат повече на живо, а не през телевизионния екран, който оставям на заден план. Нямам търпение да преживеем заедно "Турне 2023", коментира Любо Киров.

Статус

Любо Киров е текстописец, композитор, инструменталист, художник, продуцент… Преди всичко обаче публиката го познава като артиста, притежаващ един от най-красивите гласове на съвременната българска музика. В биографията му са записани стотици концерти пред многохилядна публика и клубни участия, няколко национални турнета, награди за най-добра група, солов изпълнител и музика. Написал е стотици текстове за други популярни артисти. От 2001 до 2007 година е част от „Те“, една от най-успешните български групи. С тях издава албумите „Местоимения“ и „Различен“ и оглавява класациите с емблематични парчета като „Има ли цветя“, „Ще те намеря“, „Различен“, All Right и др. През 2007 г. стартира соловата му кариера. Следват самостоятелните албуми „Любо 2010“, „Знам“- 2017, "Както преди"- 2018, и "Целуни ме" - 2022, които получават златен и платинен статус за българска музика по продажби.