0

З вездата на българската музика Любо Киров ще отпразнува своя 50-годишен юбилей на 26 октомври с издаването на биографична книга. 

Тя ще носи заглавието "Всичко е имало смисъл" и в нея изпълнителят разказва искрено и увлекателно своя път към върха.

Оценка 

Специален щрих към книгата добавят негови близки и колеги, които се включват със спомени и отношение, за да представят в пълнота твореца и най-вече човека Любо Киров, допълват от екипа на артиста, цитирани от БТА.

"Тази книга събира всичко, което съм през моя 50-годишен период. Ние, артистите, трудно даваме оценка за себе си. Нашата оценка са хората, които виждаме пред себе си. И когато хората ги има, когато те са с теб в това, което правиш… Значи всичко е имало смисъл, каквото е и заглавието на книгата", казва Любо Киров. Книгата е в партньорство с издателство "КАС пъблишинг - Catch A Story". Изданието е от поредицата Selfmade и свързва традиционното четене на хартия със съвременните навици за сърфиране в дигитална среда. Чрез QR кодове, които водят към мобилно приложение, богато илюстрираната книга дава достъп и до стотици снимки от личния архив на Любо Киров, до негови интервюта, песни, видеоклипове и цели концерти. "Тази книга разкрива цял един свят - света на Любо Киров. В него е уютно и светло, в него има приятелство, благородство и богата култура. В този свят творчеството е нещо съвсем естествено, защото се припокрива с личността на Любо", коментират от издателството.

Сайт 

Паралелно с книгата стартира и сайт на Любо Киров. Там освен информация за продукцията на изпълнителя и за събитията, в които участва, има и онлайн магазин. 

Юбилейния си рожден ден Любо Киров ще отпразнува със специално VIP парти за близки и приятели. След това пък му предстоят два концерта в зала 1 на НДК – на 4 и 5 ноември, които бяха разпродадени седмици по-рано. Така близо 8000 души ще станат част от събитията. През лятото пък местата и за трите му концерта от турнето – във Варна, Бургас и Пловдив, бяха изчерпани предварително. Така концертите на Любо Киров „Целуни ме“ влязоха в топ 3 на най-посещаваните събития на български изпълнители в класацията на една от популярните платформи за продажба на билети Eventim с над 10 000 предварително продадени билета.

Автор 

Любо Киров е един от най-големите български музикални артисти, но той събира в себе си и много други таланти. Автор е на текстовете на десетки песни за други изпълнители, превърнали се в хитове. Той е композитор, инструменталист, художник и продуцент. Носител е на редица награди - за най-добър изпълнител, за най-добра песен, за музика, за най-продаван албум и др. Любо Киров влиза и в класацията на Forbes България като една от 70-те най-влиятелни личности в страната. Концертите и клубните му участия остават в сърцата на публиката с неповторимата си атмосфера на живо.