0

П опулярният сръбски певец Харис Джинович си купил механа, за да има къде да пие. Това споделя самият той в интервю за сръбска медия.

„Сервитьорите ме гониха към 12 часа и ми казаха: "Не повече". Едва тогава започвах да пия, а по това време нямаше къде да отида. Тая кръчма заработи някак. Тя работеше доста доходоносно, докато не започнах да казвам: "Тази маса няма да плати", "Не ги таксувай на тези". И така заведението фалира. Беше рокерски период“, разказва Джинович.

Певецът споделя, че през повечето време излизал на червено, защото често гощавал гости. Затова и решил да се откаже от ресторантьорството.

Харис споделя, че имал колеги, с които често сядал да изпие повече от една чащка. Най-дълги срещи на по чашка имал с покойния крал на сръбската музика Шабан Шаулич.

„Прекарвахме много време в кръчмата заедно, до ранните зори. На бара винаги има компания, но я няма, когато викаш някой да ти мие прозорците. Там имат слаб отговор”, коментира с усмивка изпълнителя на „Mustuluk”.

Джинович е категоричен, че никога не е правил и няма да направи компромис в музикално отношение.

„Публиката е в крак с времето, но се връща към някои стари песни и неща. Мисля, че хората харесват тези парчета от 30-те години. Таверните се завръщат. Обичам кръчмата, там съм започнал. Ето ме пак в кръчмата, животът е циклична смяна в кръг”, казва певецът.

Харис е голям фен на акордеона. Може и да свири на него.

„За съжаление рядко ми остава време да го играя. Бих искал да го играя повече, но не знам защо не го правя, когато имам малко свободно време. Музиката и акордеонът са ми любов от ранна младост до сега”, допълва звездата на сръбската музика и допълва, че децата му не са наследили таланта му. Синът му се е отдал на баскетбола.

„Има теория, че всеки е талантлив в нещо, но трябва да разберете какво. Бих искал да имат талант и да го следват и развиват”, заключава Джинович.