0

- Лорд Минчев, тъгувате ли за останалите зад вас 60 години?

- Нищо от тези години не е пропуснато, затова няма и съжаления. Прекрасни години, изпълнени с опит, възторзи, успехи, приятелства...

- Животът ви поднесе осиновяване, военно училище, ватманска кабина, безусловна слава. Кога се чувствахте най-щастлив и най-уверен в себе си?

- Всъщност, днес се чувствам най-удовлетворен и много, много щастлив. Животът ме оставяше на пост на много трудни места, огъваше ме, каляваше ме, изненадваше ме, подвеждаше ме. Въпреки това аз създавам стихове, песни, бунтувам се, сияя, летя и припадам в прегръдките на Любовта.

- От Любовта ли черпите вдъхновение?

- От Вселената, от безкрая и съдържанието им. Никога не съм смятал, че талантът е нещо, което съм сътворил сам, зная, че сме проводници на Всевишния, че сме неговите посланици тук, на Земята, и излъчваме това, с което ни е дарил. Любовта е видимата мантия на Бог, сълзите – Неговият почерк. Резултатите си раздаваме на събратята си, така както те пекат за нас хляб или произвеждат вино.

- Един юбилей винаги е равносметка и подреждане на приоритетите. Мислили ли сте за деца?

- Ако съм мислил за деца, досега щях да имам. Но знам, че ако имах дъщеря, щях да я кръстя България. Децата са утеха и обозначаване на безсмъртието. Хората се преповтарят чрез поколението си и това им дава надежда, че не са живели напразен живот. Мисля, че щях да съм изключителен баща - суров, непоклатим, дисциплиниращ. Мои деца са онези, за които правя благотворителност. Някои не ме познават, но в тях отеква примерът на доброто, на благородството и усещането, че имат свой непознат, далечен баща, който се грижи за тях.

- Станахте ли по-улегнал с годините?

- Изобщо не се чувствам улегнал, в онзи пенсионерски смисъл на думата. Детето в мен е по-голямо от 60-годишния мъж, когото разпитвате днес. Изключително съм дисциплиниран, но не бъркам сериозността със скучноватост. Делови съм, когато правя бизнес, забавен съм, когато има купон, обичам и съм обичан, без оглед на възраст и предубеждения. Относно приоритетите - те винаги ще са на страната на добруването на България, на децата, на собственото ми развитие като човек, родолюбец и благотворител.

- Подготвяте концерт с вашите песни. Кои изпълнители какво ще изпеят?

- Таня Боева записа изключително красиво песента ми „Приятели мои“, Богдана Карадочева - „Богородично“, Кристина Димитрова - „Ела, поплачи“, Артур Надосян ще изпълни на арменски „Говори ми дрезгаво“, Валентин Велчев подготвя „Благодаря“, братя Аргирови - „Ранна вечеря“, останалите ще запазя в тайна, проектът „Звезди пеят...Евгени“ се очертава много успешен.

- Излиза нов клип към песента ви „Ела, поплачи“. Виждаме отново участието на Карло, същевременно се показвате все по-често със звездата на кралския балет Фернандо Монтаньо. Какви ги вършите, уважаеми поете?

- Щом Карло участва в най-новия ми проект, значи... Карло съществува. Виждаме се, когато можем, а Фернандо е една от моите музи и... Имаме много общи планове с него, със сигурност ще бъде на моята маса на 2 юни, а много скоро и в България. Благотворителността за рождения ми ден е балетна стипендия, за което ме вдъхнови Фернандо.

- Кой е „Най-красивият мъж“, за когото написахте и изпяхте тази песен?

- Естествено, че е Карло. Той ще участва към клипа на едноименната песен. Междувременно Есил Дюран изпълни своя версия за юбилея ми на тази наистина интересна песен, по моя музика и текст, в аранжимент на Артур Надосян.

- Какво друго ви предстои?

- Издаването на стихосбирката ми „Богородично“ с 60 най-нови стихотворения, която ще бъде преведена и на английски. Предстои издаването на книгата ми за здравословно хранене „Глад“, записвам нови песни, Фернандо и аз искаме да направим много неща за балета в България и по света. Мечтаем около това да бъде направен балетен конкурс на негово име в България. Когато се запознахме, единственото, което той знаеше за страната ни, беше Балетният конкурс във Варна. Работя върху много нови песни, написах и песен за майката на Фернандо, която е починала отдавна. Казва се Глория Джини, ще бъде преведена и на испански. Пиша стихове всеки ден, предстои „Бизнесдама на годината“, под почетния патронаж на Илияна Йотова. На 3 юни в Българския културен институт в Лондон ще бъде представена книгата ми за д-р Ружа Игнатова.

Това е той:

  • На 2 юни, когато е роден пиар и благотворителят, той ще празнува на специална вечеря със свои клиенти и приятели в частен клуб Mosimann’s в Лондон
  • На 15 юни ще го отбележи и в България в артпространство Театро, с концерта под наслов „Звезди пеят Евгени“ с участието на братя Аргирови, Таня Боева, Дони, Богдана Карадочева, Мими Иванова, Валентин Велчев, Кристина Димитрова, Артур Надосян и други музикални звезди
  • За юбилея излиза и компактдиск с 11 от авторските му песни със заглавие „Богородично“, който ще подари на гостите си