0

С инът на Софи Маринова-Лоренцо е бил разпитан от служители на ОДМВР-Бургас.

Преди няколко дни се появи информация, че 20-годишният син на фолкпевицата е обявен за общодържавно издриване, след като на 21 септември на КПП край Русокастро бе спрян неговият джип, в който униформени откриха 9 сирийски мигранти, превозвани от 24-годишният Иван С. – приятел на Лоренцо.

Синът на Софка е пристигнал в петък пред сградата на областната дирекция на полицията в Бургас с двама адвокати, разпитан е и е освободен, съобщи Флагман. Няма данни за извършено престъпление, става ясно от липсата на обвинение от страна на прокуратурата. Такова няма да бъде и повдигано по всяка вероятност, тъй като по време на разпита Лоренцо е обяснил, че въпросният Иван е поискал съвсем добронамерено да покара джипа му и той му го е дал. Оттам нататък синът на Софи Маринова нямал никакво участие в каналджийството.

Самият той пък преди дни написа в социалните си мрежи – докато го издриват, че всъщност никой не го е издирвал. Затова и е пристигнал в полицията сам с адвокатите си, за да разсее всякъкви съмнения, че е участвал в схема за трафик на мигранти. Пред разпитващите пък 20-годишният заявил, че е „собственик на продуцентска къща”.