0

П ринцеса Ан, сестрата на крал Чарлз Трети, е в болница. От Бъкингамския дворец заявиха, че тя е претърпяла инцидент в официалната си резиденция "Гаткоум парк" вчера вечерта. 

„Нейно кралско Височество остава в болница в Бристол до пълното си възстановяване. Тя има леки наранявания и мозъчно сътресение", съобщиха от Бъкингамския дворец, цитирани от "Дейли мейл". 

Крал Чарлз Трети е информиран и цялата кралска фамилия ѝ изпраща най-добри пожелания за бързо възстановяване, допълват информацията от кралската пресслужба. 

Припомняме, че Британският крал Чарлз III бе диагностициран с рак след като претърпя операция заради уголемена простата. Новината за новата, по-тежка диагноза официално бе съобщена от Бъкингамския дворец, което е в разрез със съществуваща от векове традиция да не се разкриват проблеми със здравословното състояние на монарха, за да не се подлага под съмнение неговото управление.

Принцесата на Уелс Катрин също разкри за проблеми в здравослновното си състояние. Преди месеци стана ясно, че е била диагностицирана с рак и е подложена на превантивна химиотерапия.