0

Л уд хейт в онлайн пространството се разрази срещу Филип Киркоров и дует „Ритон“, след като бе пусната лъжлива информация, че руската звезда ще пее на юбилейния концерт на най-известния и обичан дует у нас в НДК на 3 ноември. 

Народното негодувание дори стигна връхна точка със заплахи за бойкот като атака по сцената с яйца и домати и блокада на входовете на НДК.

Шарж

Екип на „Телеграф“ се свърза с дует „Ритон“, които буквално бяха шокирани от невярната информация и безкрайно обидени, че се пускат подобни слухове, които според тях са планувани за саботаж на спектакъла. „Не знам даже какво да кажа… Къде видяха обявено, че Филип ще пее?“, чуди се Катя.

„Понеже има много концерти измишльотина и те решиха да пречат на нашия! Нямам думи за каква простащина става въпрос. Всичките ни аудиореклами досега бяха озвучавани от Драго Драганов и последния път Филип каза, дайте да я запиша аз, вижте как хубаво говоря български. Беше един дружески шарж и дотам. Аз не мога да повярвам докъде могат да стигнат някои хора. Правят си разказ по картинка и дори медиите не си правят труда да звъннат и да попитат така ли е, а се пише“, бесен е от създалата се ситуация Здравко.

Той е категоричен, че за него това е умишлено пуснат слух.

„Убеден съм, че това е платена антиреклама срещу нас, защото билетите са продадени и феновете ни чакат с нетърпение концерта. Откъде им хрумна, че Киркоров ще пее? Кога на наш концерт е имало гост-изпълнител? Никога! Винаги сме били сами срещу всичко. Ние двамата, за да видим реално накъде вървим. Обидени и огорчени сме. Такава първобитност и неграмотност не съм очаквал", категоричен е Здравко.

Яйца и домати

„В момента съм в болница и не знам дали Филип ще пътува за концерта на „Ритон“. Но той им е много задължен – още от началото на кариерата му са му помагали много, давали са му фонограми на техни песни и какво ли още не“, коментира пред „Телеграф“ и бащата на певеца Бедрос Киркоров.

Той е чул, че на последния рецитал синът му е бил замерван с яйца и домати заради подкрепата си към Путин.

„Това са противници на Путин. Не знам защо доста артисти отказват да правят концерти заради войната в Украйна. Но едно мога да ви кажа, че Филип никога не се е интересувал от политика. А българите да не забравят какво е направила Русия за България“, добави Бедрос, който през ноември ще празнува с концерт своя 90-годишен юбилей.