0

М илионер и професионален играч на голф подпалил дома си напук на жена си. Двамата се разделили и той решил, че по този начин ще й отмъсти. 

Франсис Макгърк едва избегна затвора след деянието си. По време на съдебния процес, който приключи наскоро, 50-годишният професионален голф играч бе обвинен, че миналата година е подпалил семейното жилище на стойност 1,4 млн. долара (2 568 882 лева) в Сандвич, Кент, Англия само, за да разгневи съпругата си Сара. На 25 юни миналата година, знаейки, че няма никого вкъщи, бащата на три деца се заключва вътре и счупва ключовете в ключалките, след което изпраща SMS на партньорката си, с който я уведомява, че ще подпали дома им. Той направил точно това и само благодарение на съседите, които повикали спешна помощ, къщата претърпяла незначителни щети.

"В нощта на инцидента Сара е била на вечеря. Знаейки, че къщата ще бъде празна, обвиняемият си позволил да нахлуе.", заяви пред съда прокурор Каролин Найт. "Първоначално се опитал да запали огън с помощта на готварско олио, което не подействало, затова използвал няколко възглавници, които запалил с помощта на бензин."

Голфърът дори се заканил, че "ще изхвърли Доли (семейното им куче) през прозореца".

Когато пожарникарите пристигнали открили Франсис Макгърк навън на двора, бил в неадекватно състояние. Той отказал лечение на леките си изгаряния и изглежда искал да се върне вътре, за да спаси кучето. Един от огнеборците по-късно свидетелства, че Макгърк му казал, че е подпалил къщата, защото "не искал к*чката да има всичко".

Имотът, на брега на морето, претърпял значителни щети, като повечето стаи били покрити със сажди, но пожарникарите успели да овладеят пламъците преди да обхванат целия имот, а също така успели да спасят Доли.

Въпреки че съдията е убеден, че Макгърк е действал от злоба, като по този начин е причинил на цялото си семейство много страдания. Той разглежда и твърдението на защитата, че 50-годишният мъж е възнамерявал да отнеме живота си в нощта на инцидента. Така той пощадил милионера, като му присъдил условна присъда от две години, но също така го предупредил, че всяко нарушение през този период почти сигурно ще го вкара в затвора.

* Източник: odditycentral.com