0

В арненец прави сценичните костюми на Стинг и е известен по света като Лудия шивач, научи „Телеграф“.

Освен това негово дело са костюмите на Меган Фокс като Епри О'Нийл в „Костенурките нинджа“, на Джейсън Момоа като Хал Дрого в „Игра на тронове“, дрехите и кожите му носят и от клана Кардашиян и т. н.

Ако сте почитатели на Стинг и следите концертите от последното му турне, сигурно сте забелязали екстравагантното му сценично облекло. На един от последните си концерти в Лас Вегас той изпълни хитовете си, облечен с яркожълто сако и с раирана тениска. Надали някой би предположил, че от 2 години насам сценичните костюми на любимата на милиони по света рок звезда са дело на българин. Той се казва Милен Кръстев, роден е във Варна. От дълги години живее отвъд океана, където е известен като Лудия шивач (почти като героя на Луис Карол от „Алиса в страната на чудесата“ Лудия шапкар), който прави чудеса с шев и кройки от кожи и текстил.

Спорт

За Кръстев няма невъзможни неща в професията. Кроил е за световноизвестни дизайнери, които правят костюми за телевизионни предавания и за холивудски продукции. Въпреки успехите и славата той е изключително земен човек, който не е забравил откъде е тръгнал. Завършил е спортното училище „Георги Бенковски“ във Варна, специалност „Академично гребане“, а след това и Висшето военноморско училище „Никола Й. Вапцаров“. Страстта му към шиенето обаче винаги е вземала превес, като пътя му в света на модата предначертават цветни летни шорти и екстравагантно зимно яке, които сам си прави в далечното минало и с тях смайва всички.

Сестра

Тласък към световната мода му дава и сестра му Иля, която живее в САЩ и го кани при себе си. В Щатите той завършва магистратура по висша мода, което му дава перспектива да се развива в тази индустрия. Работи с много известни дизайнери, докато един ден в ателието му в Ню Йорк идва импресариото на Стинг, за да му ушие панталон. „Направих тези панталони, които много му харесаха, и тогава ми каза, че са за Стинг. Каза ми да не се притеснявам и че отсега започваме да го обличаме за турнето му“, припомня си българинът началото на връзката със Стинг.

Деца

48-годишният Милен е баща на 3 деца и след семейството и шевните машини (притежава над 20) в живота му има още мотоциклет „Харлей Дейвидсън“, за да усеща вятъра в косите, и камион, който обича да човърка. Членува в различни форуми за мотори, където първоначалният му никнейм е Mad Tailor (Лудия шивач), откъдето идва и прякорът, с който е известен в САЩ. Говори с носталгия за България и родната си Варна, като признава, че най-много му липсва приказката с хората, пържената цаца и бирата на плажа. Харесва талантливите хора, които имат заложба и могат да се развият в определена област. Признава, че за съжаление повечето са без талант. За тях казва, че са като зарчета без числа. Според Кръстев, когато обичаш това, което работиш, тогава то не е работа, а удоволствие.