0

Т ой си беше много щуричък, така колумбийската звезда Шакира описа бившия си партньор и баща на синовете й Жерар Пике. Тя заяви това на делото, което испанската хазна води срещу нея за предполагаеми данъчни измами и спестени данъци по време на връзката й с бившия капитан на Барселона.

На нож: Шакира издаде, че Пеп и Пике не се дишат в изявления за делото й за данъчна измама

Шумната раздяла между Шакира и Пике миналата година и преместването й в Маями заедно със синовете им Милан и Саша не спря испанските данъчни да й предявят претенции по съдебен път – за цели 14,5 милиона евро, като прокуратурата иска за нея затвор и глоба от 23,7 млн. евро. 

В продължение на 80 минути колумбийката опитва да убеди ищците и най-вече съдията в малката и вехта съдебна зала в Есплугес де Лобрегат (Барселона), че не е пребивавала постоянно в Испания, за да се налага да плаща съответните данъци в определения период.

От „Ел Паис“ получиха достъп до стенограмата с показанията й, особено интересни бяха признанията на Шакира за началото на връзката й с Пике. 

Колумбийката се усмихва нежно в залата, когато си спомня тези първи сладки мигове след като през 2010 г. искрата между двамата пламва при запознанството им. Шакира записва песента на световното в ЮАР през 2010 г., като „Уака уака“ се превръща в световен хит.

„Бях възхитена от него. Спомням си, че летях от Маракеш (Мароко) до Хърватия. Летяхме над Барселона и попитах пилота на самолета дали можем да кацнем за кратко, само за да целуна Жерар. Това е най-романтичното нещо, което съм правила в живота си! Не знам дали (Данъчната) агенция ми го брои за цял ден, прекаран в Испания“, сподели Шакира в залата.

По думите й връзката им в началните години не е била лесна.

„През 2011 г., когато започнах да излизам с него, почти не се виждахме. Той - на 23 години, с 10 години по-млад от мен (двамата са родени на една и съща дата - 2 февруари, през 10 г.). Футболист, хубавец, с репутация на плейбой... 

По онова време си беше щуричък (loquito). В момента той е страхотен тип, но тогава беше лудичък и нямах гаранция, че нещата ще се развият напред или че ще създадем семейство.

Никога не съм си представяла, че ще живея в тази страна заради това момче с брадата, което беше невероятно, но, хей, нищо повече!“, изтъква тя, опитвайки се да убеди съдията, че не дължи на данъчните исканите суми, защото не е оставала в Испания 183 дни в година, за да бъде длъжница на хазната.

Според Шакира Испания и испанският музикален пазар са от незначително значение за нейните приходи - "колкото Турция или Гърция", уверява тя. Накрая се установила в къща в Барселона заради любовта си с Пике. И заради децата им - Милан и Саша.